Jadłospis na tydzień od 25.11.2024r. do 29.11.2024r.

PONIEDZIAŁEK 25.11.2024r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Bułeczki z masłem(mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), twarożek z warzywami (ser biały, szczypiorek, rzodkiewka), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, pieczarki, makaron).

Duszone polędwiczki wp. w sosie własnym (polędwica wp., olej, cebula), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna, olej), surówka Colesław (kapusta pekińska, marchew, kukurydza, majonez, jogurt naturalny)

Kompot aroniowy (aronia, cukier).

Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt naturalny, cukier waniliowy), chrupki kukurydziane bananowe

WTOREK 26.11.2024r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Pełnoziarniste kulki czekoladowe na mleku (pełnoziarniste kulki czekoladowe, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), jajko, sałata masłowa, czerwona papryka, herbata malinowa z miodem (herbata malinowa, miód).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa jesienna z zacierką (wywar mięsno-warzywny, mięso z szynki,  marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, makaron zacierka, bukiet jarzyn).

Sznycelki wp. (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta, cebula, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), buraczki na ciepło (buraki, masło)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Smoothie owocowe (jabłko, truskawka) z waflami ryżowymi

ŚRODA 27.11.2024r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),polędwica sopocka, mozzarella, pomidor koktajlowy, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa cukiniowa z fetą z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, cukinia, śmietana 18%, ziemniaki).

Ryba z pieca ze szpinakiem (miruna, szpinak, masło), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Drożdżówka, sok owocowy

CZWARTEK 28.11.2024     (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), ser żółty, kolorowe papryczki, herbata malinowa z miodem

Po śniadaniu banan

Obiad: Rosół z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, passata pom., mąka pszenna, jajko).

Kurczak w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i bazylią (filet z kurczaka, śmietana 18%, zioła, pomidor suszony), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), roszponka

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Ciastko owsiane, mleko z miodem

PIĄTEK 29.11.2024    (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z kurczaka z majonezem i szczypiorkiem (kurczak, majonez), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowy (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, soczewica czerwona, ziemniak, pomidory).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, truskawki, jogurt naturalny)

Kompot wieloowocowy  (wieloowocowy, cukier).

Podwieczorek: Weka z masłem (mąka pszenna, miód wielokwiatowy),szynka Juranda, pomidor, herbata

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content