Jadłospis na tydzień od 09.12.2024r. do 13.12.2024r.

PONIEDZIAŁEK 09.12.2024r   (1298kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem  (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), serek śmietankowy z suszonymi pomidorami (serek śmietankowy, suszone pomidory), papryka żółta, kiełki buraka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana 18%).

Pieczony udziec indyczy w ziołach (udziec indyczy, olej, zioła), kaszą pęczak (kasza pęczak, olej), żółta fasolka szparagowa z bułką tartą (fasolka szparagowa żółta, masło, bułka tarta)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Drożdżówka z dżemem, herbata z miodem  

WTOREK 10.12.2024r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), filet na maśle, pomidor, zielona sałata, herbata wieloowocowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, groszek zielony, szpinak, brokuł, śmietana 18%, pestki dyni, ziemniaki).

Gulasz wp.. (szynka wp., cebula, olej, mąka pszenna), makaron pełnoziarnisty (makaron pełnoziarnisty, olej), sałatka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, cebula, olej)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Budyń śmietankowo-waniliowy (mleko krowie, mąka pszenna, cukier waniliowy), wafelek ryżowy.

ŚRODA 11.12.2024r.    (1299 kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),szynka naturalna, ser żółty,  pomidor, ogórek kiszony, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, kurczak zagrodowy).

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, ziemniaki, jajka kurze, mąka ziemniaczana, pieczarki, śmietana 18%)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), kabanosy drobiowe, papryka czerwona, szczypiorek, herbata miętowa.

CZWARTEK 12.12.2024r   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), indyk z bobrownik, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata wieloowocowa.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, kapusta kiszona, ziemniaki).

Schab w jarzynach (schab, mieszanka warzywna, mąka pszenna, cebula, olej, pomidory), kasza gryczana (kasza gryczana, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), ser z miodem (ser biały, miód), herbata rumiankowa.

PIĄTEK 13.12.2024r.  (1290 kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), pasztet królewski, ogórek kiszony, sałata, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Ogórkowa z ryżem  (włoszczyzna, kurczak zagrodowy, łata wołowa, ogórek kiszony, ryż, natka pietruszki).

Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, kukurydza, marchew, majonez)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Deserek serowy z płatkami migdałowymi (ser biały, mleko krowie, migdały)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content