PONIEDZIAŁEK 06.01.2025
ŚWIĘTO TRZECH KRÓLI
WTOREK 07.01.2025 (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb owsiany z serkiem waniliowym (chleb owsiany, ser biały, wanilia, masło), herbata malinowa.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, kalafior, śmietana 18%, por, płatki migdałowe).
Udziec z kurczaka pieczony (udziec z kurczaka, olej) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej) , warzywa na parze z masłem
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Kisiel brzoskwiniowy (brzoskwinia, mąka ziemniaczana, cukier), wafel kukurydziany
ŚRODA 08.01.2025 (1288 kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło),kabanosy drobiowe, ser żółty Królewski,pomidory malinowe, rukola, kakao na mleku (kakao, mleko krowie, cukier)– podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, ryż).
Naleśniki z serem (ser biały, mleko krowie, mąka pszenna, jajko kurze), mus truskawkowy (truskawki, cukier)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), filet na maśle, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa.
CZWARTEK 09.01.2025 (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta z jaj rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa z miodem
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa groszku zielonego z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, makaron, śmietana 18%, groszek zielony).
Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, passata, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie)
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-bananowy (jogurt naturalny, banan, truskawka), pieczywo chrupkie (pieczywo wielozbożowe)
PIĄTEK 10.01.2025 (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), szynka włoska, ogórek zielony, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu pomarańcze.
Obiad: Krupnik z kasza jęczmienną i ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, kasza jęczmienna, ziemniaki).
Fasolka po bretońsku (kiełbasa z szynki, passata pomidorowa, fasola), weka
Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)
Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa z kruszonką (gluten, mleko, jajka), kakao na mleku (kakao, mleko krowie).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną