Jadłospis na tydzień od 03.02.2025r. do 07.02.2025r.

PONIEDZIAŁEK 03.02.2025 (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane) z masłem, serek śmietankowy z łososiem (serek śmietankowy, łosoś wędzony), koperek, ogórek kiszony,  kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek, ryż).

Spaghetti bolognese (makaron pszenny, passata pomidorowa, parmezan, pieczeń wołowa)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier).

Podwieczorek: Sok marchewkowy, weka z miodem

WTOREK 04.02.2025   (1289 kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), szynka kniazia, rzodkiewka, papryka zielona, herbata malinowa z miodem (herbata malinowa, miód).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, mąka pszenna, jajko kurze).

Gulasz wp. (szynka wp., cebula, olej, mąka pszenna), kaszą jęczmienna (kasza jęczmienna, olej), ogórek kiszony krojony w słupki

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Miętowa panna cotta z gorzką czekoladą i polewą malinową (jogurt grecki, żelatyna, mięta, maliny, gorzka czekolada, cukier)

ŚRODA 05.02.2025    (1300 kcal)

Śniadanie: Kajzerka (mąka pszenna), kabanos, ser żółty, kolorowe papryki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, barszcz biały, śmietana 18%, ziemniaki, kiełbasa z szynki).

Ryż z koktajlem jagodowym (ryż, jogurt naturalny, jagody, cukier)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z pastą z jajka (weka, jajko kurze, majonez, szczypiorek, rzodkiewka), herbata zielona.

CZWARTEK 06.02.2025     (1300 kcal)    

Śniadanie: Kasza manna z cynamonem (mleko krowie, kasza manna, cynamon), chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), polędwica sopocka, pomidor, rukola, herbata owocowa z miodem

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, seler, pietruszka, śmietana 18%, ziemniaki, groszek ptysiowy).

Zrazik drobiowe w sosie pieczarkowym (udziec z kurczaka, bułka tarta, jajko kurze, pieczarki, śmietana 18%)

Kompot truskawkowy (truskawka, cukier)

Podwieczorek: Banan z polewą jogurtową i granolą (banan, jogurt naturalny, granola)

PIĄTEK 07.02.2025    (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, śmietana 18%, zacierka).

Ryba panierowana z pieca ( miruna, jajka kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, kukurydza, majonez)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Rogalik, mleko krowie

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content