PONIEDZIAŁEK 10.02.2025r. (1289 kcal)
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), pasztet dr. (gluten), ogórek kiszony, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny).
Kurczak o smaku gyros z żółtym ryżem (filet z kurczaka, przyprawa gyros, ryż, kurkuma, olej), mix sałat z pomidorkami z oliwą z oliwek (mix sałat, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek)
Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).
Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinie), chrupki kukurydziane.
WTOREK 11.02.2025r. (1290 kcal)
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), ser biały z orzechami włoskimi i miodem (ser biały, orzechy włoskie, miód), herbata malinowa.
Po śniadaniu mandarynka.
Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, ryż).
Sznycelki wp., (łopatka wp. , jajko kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), mizeria z jogurtem (ogórek św., jogurt naturalny, koperek)
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Banan z jogurtem z granolą owocową (banan, granola, jogurt naturalny)
ŚRODA 12.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, sopocka,pomidor malinowy, ogórek kiszony, roszponka, kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, fasola, ziemniaki, śmietana 18%).
Makaron świderki z sosem serowo-ziołowym z pomidorami suszonymi (makaron penne, śmietana 18%, ser parmezan, zioła prowansalskie, pomidory suszone)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).
Podwieczorek: Kanapka z pastą jajeczną (weka, jajko kurze, masło, majonez), sałata rzodkiewka, herbata z cytryną
CZWARTEK 13.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta z serka śmietankowego tuńczyka ze szczypiorkiem (serek śmiet., tuńczyk, szczypiorek), pomidorki koktajlowe, herbata malinowa.
Po śniadaniu morele suszone.
Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por, mąka , jajko).
Schab po cygańsku (schab, pieczarki, papryka, pasata pomidorowa, ogórek kiszony, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko)
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnia, mąka ziemniaczana, cukier), chrupki kukurydziane
PIĄTEK 14.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Krem pomidorowy z bazylią i groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, pasata pomidorowa, groszek ptysiowy, bazylia).
Ryba grillowana z cytryną (miruna, olej, cytryna, kasza bulgur (kasza bulgur, olej), bukiet warzyw na parze z masełkiem
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).
Podwieczorek: Drożdżówka z serem, herbata zielona z cytryną
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną