PONIEDZIAŁEK 17.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), powidło, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu melon.
Obiad: Zupa brukselkowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brukselka, śmietana 18%).
Pieczony udziec z kurczaka (udziec z kurczaka, olej, zioła prowansalskie), żółty ryż (ryż, kurkuma, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupki
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt naturalny, cukier waniliowy), wafelki ryżowe.
WTOREK 18.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), weka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło), szynka Juranda, sałata, pomidor, herbata wieloowocowa z miodem.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa brokułowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, makaron zacierka, śmietana 18%).
Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), buraczki na ciepło (buraki, masło)
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Smoothie owocowe (sok jabłkowy, truskawki), ciastka owsiane z morelami (gluten, jajka)
ŚRODA 19.02.2025r. (1298 kcal)
Śniadanie: Kajzerka z masłem (bułka kajzerka, masło), mozzarella , szynka naturalna, pomidor koktajlowy, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, mięso drobiowe).
Jajko w sosie chrzanowym (jajko kurze, chrzan, śmietana 18%), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z marchwi i jabłka (marchew, jabłko, olej).
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), ser żółty , ogórek zielony, herbata z cytryna i miodem (herbata, cytryna, miód)
CZWARTEK 20.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem i pasztetem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasztet wp., ogórek kiszony, rzodkiewka, kakao na mleku (kakao, mleko krowie)
Po śniadaniu banan.
Obiad: Krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pieczarki, groszek ptysiowy, śmietana 18%).
Pieczeń rzymska z sosem pieczarkowym (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta, pieczarki, śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi i oliwą z oliwek
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Sernik na zimno z kruszonką ciasteczkową (ser biały, żelatyna, owsiane ciastka kakaowe, cukier)
PIĄTEK 21.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), pasta jajeczna (jajko kurze, szczypiorek, majonez), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu pomarańcza.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%,passata pomidorowa).
Ryba panierowana (miruna, jajko kurze, mąka pszenna, bułka tarta), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Koktajl malinowy (jogurt naturalny, maliny), wafle kukurydziane
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną