Jadłospis na tydzień od 24.02.2025r. do 28.02.2025r.

PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb kukurydziany z masłem (mąka pszenna, mąka kukurydziana, masło), serek śmietankowy,  papryka kolorowa, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny, groszek zielony).

Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem (filet z kurczaka, śmietana 18%, zioła prowansalskie, olej, ryż)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku (kasza manna, mleko krowie) z musem malinowym.

WTOREK 25.02.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), dżem niskosłodzony,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, żurek, ziemniaki, kiełbasa z szynki).

Kopytka (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały) z musem truskawkowym.

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa , cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, ogórek zielony, rzodkiewka, herbatka malinowa.

ŚRODA 26.02.2025r.  (1290 kcal)

Śniadanie: Bułeczki wielozbożowe z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), mozzarella (mozzarella), schab na maśle,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z dyniowy z kukurydzą z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, kukurydza, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, passata pomidorowa, cebula, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie),

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 27.02.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), ser żółty,  papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu morela suszona.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek, zacierka).

Gulasz wieprzowy (szynka wp., mąka pszenna, olej, cebula), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Pączusie serowe (mąka pszenna, jajko kurze, ser biały, olej, cukier), herbata z cytryną

PIĄTEK 28.02.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), szynka kniazia, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, ogórek kiszony, ryż).

Spaghetti bolognese z parmezanem (makaron pszenny, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, cebula, olej, parmezan)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany, herbata zielona z miodem

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content