Jadłospis na tydzień od 21.04.2025r. do 25.04.2025r.

PONIEDZIAŁEK 21.04.2025r.   (1300 kcal)

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

WTOREK 22.04.2025r.    (1290 kcal)

Śniadanie: Kanapka z serkiem śmietankowym  (chleb krakowski, masło, serek śmietankowy), ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Rosolnik z mięsem z kaszą manną  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, kasza manna)

Naleśniki z dżemem (mąka pszenna, jajko kurze, mleko krowie, olej, dżem niskosłodzony), polewa jogurtowa (jogurt naturalny, cukier)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z jajkiem  (chleb graham, masło, jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek,herbata miętowa z miodem (mięta, miód).

Alergeny: 1,2,6,9

ŚRODA 23.04.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski, masło),ser mozarella (ser mozarella), kabanos drobiowy,pomidor koktajlowy, roszponka,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa koperkowa z lanym ciastem  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, jajko kurze, mąka pszenna).

Kurczak gyros z żółtym ryżem (filet z kurczaka, olej, ryż), brukselka z masłem i bułką tartą (brukselka, masło, bułka tarta)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Shake truskawkowy (truskawki, mleko krowie, jogurt naturalny), chrupki kukurydziane

Alergeny: 1,2,6,9

CZWARTEK 24.04.2025r.    (1300 kacl)

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem  (płatki owsiane, mleko krowie), kanapka z szynka wp. (chleb sielankowy, masło, szynka Juranda), kolorowe papryczki, herbata malinowa.

Po śniadaniu pomarańcze.

Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, ziemniaki).

Fasolka po bretońsku (fasola Jaś, passata pomidorowa, cebula, olej, kiełbasa z szynki) weka (weka pszenna)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Deserek z owocami (ser biały, mleko krowie, jagody)

Alergeny: 1,6,9

PIĄTEK 25.04.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb owsiany, masło), szynka wp., ser żółty (ser żółty), pomidor malinowy, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, brokuł, szpinak, groszek zielony, groszek ptysiowy).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, passata pomidorowa, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Chałka z masłem (chałka pszenna, masło), mleko (mleko krowie)

Alergeny: 1,2,3,6,9

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Przejdź do treści