PONIEDZIAŁEK 26.05.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb sielankowy 1, masło 6), serek śmietankowy z łososiem i koperkiem (serek śmietankowy 6, łosoś 3), papryka czerwona, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa porowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny 9, kalafior, śmietana 18% 6, zacierka 1, por)
Filet z kurczaka gyros z żółtym ryżem (filet z kurczaka, olej, ryż), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek św., koperek, jogurt naturalny 6)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
Podwieczorek: Shake truskawkowy (truskawki, jogurt naturalny 6, mleko krowie 6), wafle ryżowe
WTOREK 27.05.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6,), filecik z kurczaka, pomidor malinowy, papryka zielona, herbata owocowa.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Botwinka z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, botwinka, ziemniaki)
Gulasz wp. (szynka wp., mąka pszenna 1, cebula, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1, olej), warzywa na parze (kalafior, brokuł, marchew)
Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Ciastko owsiane (ciastko owsiane 1), lemoniada (cytryna, pomarańcza, mięta, woda)
ŚRODA 28.05.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6),ser żółty (ser żółty 6), schab z czarnuszką, pomidor, ogórek małosolny,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny 9, żurek 1, olej, cebula, ziemniaki, śmietana 18% 6)
Kluski na parze z musem malinowym (mąka tortowa 1, drożdże, mleko krowie 6, masło 6, maliny)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).
Podwieczorek: Kanapka z pastą z szynki i szczypiorkiem (chleb krakowski 1, szynka Kniazia, majonez 2, szczypiorek), herbata rumianek
CZWARTEK 29.05.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kasza mana na mlekiem (kasza manna 1, mleko krowie 6), kanapka z jajkiem (weka 1, masło 6, jajko kurze 2), rzodkiewka,herbata z cytryną
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18%, passata pomidorowa, groszek ptysiowy 1).
Ryba w ziołach (miruna 3, zioła prowansalskie, olej), młode ziemniaki z koperkiem, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).
Podwieczorek: Ciasto czekoladowe (mąka tortowa 1, masło 6, dżem truskawkowy, cynamon, mleko krowie 6, kakao), herbata zielona
PIĄTEK 30.05.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb pasterski 1, masło 6), szynka sztuka mięsa, ser typu włoskiego (ser typu włoskiego 6) pomidor malinowy, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny 9, ogórek kiszony, ryż, śmietana 18% 6)
Spagetti bolognese (makaron pszenny 1, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, cebula, olej, ser parmezan 6)
Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).
Podwieczorek: Rogalik (rogalik 1), soczek jabłkowy
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.