Jadłospis na tydzień od 23.09.2024r. do 27.09.2024r.

PONIEDZIAŁEK 23.09.2024r.  (1200kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z płatkami migdałowymi  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z kaszą bulgur  (marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, ananas).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier).

Podwieczorek: *Koktajl truskawkowo – bananowy (mleko, jogurt naturalny), wafelek ryżowy.

WTOREK 24.09.2024r. (1350kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta z szynki z majonezem (szynka naturalna, majonez, szczypiorek), ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, ogórek kiszony, ziemniaki).

Gulasz wołowy z makaronem penne (wołowina pieczeń, mąka pszenna, makaron pszenny), roszponka z pomidorkami skropiona oliwą z oliwek.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Torcik jogurtowo kakaowy (jogurt naturalny, kakao, cukier, żelatyna)

ŚRODA 25.09.2024r.  (1360kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanos drobiowy, mozzarella,pomidor, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ryż, koperek).

Kopytka polane masełkiem i bułka tartą (ziemniaki, ser biały, mąka pszenna, jajko kurze, masło, bułka tarta)

Kompot czerwona porzeczka (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbatka czarna z cytryną.

CZWARTEK 26.09.2024r.  (1359kcal)

Śniadanie: Kasza mann  na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), ser żółty, pomidor, herbata rumianek.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, pieczarki, makaron pszenny).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko, bułka tarta) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Deser jogurtowy z malinami (jogurt naturalny, cukier, maliny).

PIĄTEK 27.09.2024r.  (1360kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, bryndza waniliowa (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy), kawa zbożowa(jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, brokuł, ziemniaki).

Filet z indyka grillowany (filet indyczy, zioła prowansalskie, olej) z kaszą jęczmienną, buraczki na ciepło (buraki, śmietana 18%).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Chałka (mąka pszenna, jajka) z powidłami, herbata miętowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content