PONIEDZIAŁEK 07.10.2024 (1200kcal)
Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, pasztet (gluten), papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Jarzynowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana 18%).
Spaghetti bolognese z parmezanem (wołowe pieczeniowe, passata pomidorowa, cebula, olej, zioła prowansalskie, parmezan, makaron pszenny)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
Podwieczorek: Koktajl truskawkowo bananowy (jogurt naturalny, banany, truskawki), pieczywo chrupkie
WTOREK 08.10.2024 (1300kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka owsiana, masło), pasta z tuńczyka i pomidorów suszonych (tuńczyk z wody, pomidory suszone), ogórek zielony, herbata owocowa
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa krem z ciecierzycy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ciecierzyca, groszek ptysiowy).
Makaron z serem (makaron pszenny, ser biały), polewa truskawkowa (truskawka, cukier)
Kompot z czerwonej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Weka z masłem (mąka pszenna, masło), wędlina drobiowa, ogórek, herbatka malinowa
ŚRODA 09.10.2024 (1250kcal)
Śniadanie: Chleb słonecznikowy ( słonecznik, mąka pszenna) z masłem, ser mozarella, kabanos drobiowy,pomidor, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Pomidorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, ryż).
Sznycelki z pieca (szynka wp, jajko kurze, bułka tarta, olej, cebula), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), kapusta kiszona gotowana (kapusta kiszona, mąka pszenna)
Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)
Podwieczorek: Ciastko owsiane , mleko (mleko krowie)
CZWARTEK 10.10.2024 (1300kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie),chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jajko, majonez, szczypiorek) , rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Krupnik z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna, ziemniaki, śmietana 18%).
Zapiekana ryba z cytryną (miruna, cytryna), szpinak ze śmietaną (szpinak, śmietana 18%, czosnek), ryż
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Chałka, sok marchewkowy .
PIĄTEK 11.10.2024 (1300kcal)
Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna siemię lniane, słonecznik) z, szynka Kniazia, papryka zielona, czerwona, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu nektarynka.
Obiad: Rosół z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron pszenny).
Kotlet de volay z serem z pieca (filet z kurczaka, jajko kurze, bułka tarta, żółty ser, olej), kasza bulgur, mizeria z jogurtem (ogórek św., jogurt naturalny, koperek)
Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)
Podwieczorek: Banan z jogurtem (banan, jogurt naturalny)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną