PONIEDZIAŁEK 27.01.2025 (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem (ser biały, rzodkiewka, szczypiorek), pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa z zielonymi warzywami z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka, groszek zielony).
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Koktajl jagodowy (mleko, jogurt naturalny, jagody), wafelek kukurydziany.
WTOREK 28.01.2025 (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, masło), *pasta z szynki z majonezem (szynka naturalna, majonez), ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Grysikowa (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza manna).
Łazanki z mięsem k kapustą (makaron pszenny, łata wołowa, kapusta biała, cebula, olej).
Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)
Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło), powidło, mleko (mleko krowie)
ŚRODA 29.01.2025 (1290 kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty wędzony,pomidor, ogórek zielony,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Fasolowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, fasola, makaron pszenny).
Bułki na parze z polewą truskawkową (mąka pszenna, drożdże, jajka, masło, mleko krowie, truskawki, jogurt naturalny, cukier)
Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), jajko gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, herbatka zielona z cytryną.
CZWARTEK 30.01.2025 (1289 kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z miodem.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa brokułowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, brokuł).
Gulasz indyczy (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi.
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Weneckie ciasto z jabłkiem z polewą czekoladową (mąka pszenna, jabłko, masło, jajko, czekolada), herbata owocowa
PIĄTEK 31.01.2025 (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), tuńczyk z pomidorami suszonymi (tuńczyk, pomidory suszone), kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu melon
Obiad: Zupa krem dyniowo-kukurydziany z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, cukinia, ser feta).
Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Jogurt waniliowy pitny (jogurt naturalny, cukier waniliowy), chrupsy jabłkowe.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną