Jadłospis na tydzień od 10.03.2024r. do 14.03.2025r.

PONIEDZIAŁEK 10.03.2025r.  (1300kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), twarożek ze szczypiorkiem (ser biały, szczypiorek), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa brokułowa z ryżem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, ryż, brokuł).

Spaghetti z parmezanem (pieczeń wołowa, passata pomidorowa, makaron spaghetti, cebula, olej, czosnek, parmezan)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Smoothie owocowe (jabłko, truskawka), pieczywo wielozbożowe

WTOREK 11.03.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).

Kurczak gyros (filet z kurczaka, przyprawa gyros, olej), żółty ryż (kurkuma, olej, ryż), mix sałat z pomidorkami koktajlowymi skropione oliwą z oliwek

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym posypany czekoladą (banan, czekolada gorzka,  jogurt naturalny)

ŚRODA 12.03.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ziemniaczana  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, śmietana 18%, cebula)

Gulasz wieprzowy (szynka kulka, cebula, olej), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna, olej), mini marchewki z masłem

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Panna cotta kakaowa z polewą malinową (jogurt naturalny, żelatyna, kakao, maliny, cukier)

CZWARTEK 13.03.2025r. (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), pasta z jajka, tuńczyka i avocado (jajka kurze, avocado hass, tuńczyk z wody, majonez), papryka czerwona, herbata mięta z miodem.

Po śniadaniu morele suszone.

Obiad: Zupa fasolowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, fasola, makaron zacierka).

Naleśniki z farszem ruskim (mleko krowie, jajko kurze, mąka tortowa, olej, ser biały, cebula, ziemniaki), sos pieczarkowy (pieczarki, śmietana 18%, cebula)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Bułka maślana, mleko z miodem (mleko krowie, miód)

PIĄTEK 14.03.2025  (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), mozzarella, szynka Kniazia, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie), pomidor malinowy, rukola– podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Rosół z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny).

Ryba w cytrynie (ryba miruna, cytryna, olej, przyprawa do ryby), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z dżemem (weka, dżem), herbata malinowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Przejdź do treści