Jadłospis na tydzień od 14.04.2025r. do 18.04.2025r.

PONIEDZIAŁEK 14.04.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z serkiem śmietankowym  (chleb orkiszowy, masło, serek śmietankowy), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek, zacierka).

Spaghetti bolognese z parmezanem (szynk wp., makaron pszenny, włoszczyzna, parmezan)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Jogurt pitny bananowy (jogurt nat., banany, mleko krowie), wafle kukurydziane

Alergeny: 1,6,9

WTOREK 15.034.2025r.    (1290 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), kanapka z pasta z szynki i szczypiorku (chleb sielankowy, masło, szynka Kniazia, majonez, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, fasola Jaś)

Makaron z serem polany truskawkami (makaron pszenny, truskawki, cukier , ser biały)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z szynką i pomidorem (chleb graham, masło, polędwica z liściem, pomidor),herbata miętowa z miodem (mięta, miód).

Alergeny: 1,2,6,9

ŚRODA 16.04.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski, masło),ser Gryficki (ser żółty wędzony), kabanos drobiowy,pomidor koktajlowy, roszponka,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, passata pomidorowa, śmietana 18%, ryż).

Polędwiczki wp. w sosie chrzanowym  (polędwiczki wp., chrzan , cebula, mąka pszenna, olej),ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, majonez, kukurydza, marchew)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Mus owocowy Promyk z jogurtem greckim (jabłko, banan, mango, j. grecki)

Alergeny: 1,2,6,9

CZWARTEK 17.04.2025r.    (1300 kacl)

Śniadanie: Musli z mlekiem  (musli, mleko krowie), kanapka z masłem (chleb sielankowy, masło), pasta jajeczna z tuńczykiem (jajka kurze, majonez, tuńczyk), kolorowe papryczki, herbata malinowa.

Po śniadaniu pomarańcze.

Obiad: Zupa krem selerowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, groszek ptysiowy, por).

Udziec z kurczaka z pieca (udziec z kurczaka, olej, zioła prowansalskie), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), warzywa na parze z masełkiem (mieszanka warzywna, masło)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Bułeczka maślana  z mlekiem (bułka maślana, mleko krowie)

Alergeny: 1,2,6,9

PIĄTEK 18.04.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb owsiany, masło), szynka Kniazia, ser żółty (ser żółty), pomidor malinowy, sałata masłowa, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, żurek, biała kiełbasa z szynki, ziemniaki).

Ryba panierowana z pieca (miruna, bułka tarta, jajko kurze, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), ogórek kiszony pokrojony w słupki

 Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Sernik na zimno z galaretka owocową (ser biały, żelatyna, wiśnia, cukier)

Alergeny: 1,2,3,6,9

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Przejdź do treści