Jadłospis na tydzień od 09.06.2025r. do 13.06.2025r.

PONIEDZIAŁEK 09.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb kukurydziany 1, masło 6), awanturka z tuńczykiem  (ser biały 6, tuńczyk z wody 3), rzodkiewka, szczypiorek, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny 9, szpinak, mąka 1, jajko 2)

Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym  (filet z kurczaka, śmietana 18% 6,olej, zioła prowansalskie), ryż (ryż 1, olej) fasolka szparagowa z bułką tartą  (fasolka szparagowa, masło 6, bułka tarta 1)

Kompot truskawkowy (truskawka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowy (jogurt naturalny 6, maliny), chrupki kukurydziane

WTOREK 10.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku (kasza manna 1, mleko krowie 6, kakao), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6), szynka Kniazia, pomidor, sałata masłowa, herbata owocowa.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, cukinia, groszek ptysiowy 1)

Leczo z kiełbaską (papryka kolorowa, pomidory, cebula, olej, kiełbasa z szynki), makaron penne (makaron penne 1)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Torcik jogurtowy ze świeżą truskawką (jogurt naturalny 6, żelatyna, truskawki, cukier)

ŚRODA 11.06.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (bułka kajzerka 1, masło 6),mozarella (mozzarella 6), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, pomidor,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny 9, olej, kalafior, śmietana 18% 6, zacierka 1)

Kotlet devolay (filet z kurczaka, ser żółty 6, jajko kurze 2, bułka tarta 1, olej), młode ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z dżemem  (graham 1, dżem), mleko (mleko krowie 6)

CZWARTEK 12.06.2025r.    (1300 kcal)     

Śniadanie: Płatki kukurydziane na  mlekiem (płatki kukurydziane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (weka 1, masło 6, masło 6), szynka włoska, papryka żółta, papryka zielona,herbata z cytryną  

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18%, brokuł, makaron 1, śmietana 18% 6).

Ryba po grecku (miruna 3, włoszczyzna 9, passata pomidorowa, olej cebula), ziemniaki z koperkiem

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).

Podwieczorek: Smoothie jabłkowo-truskawkowe (sok jabłkowy, truskawki), chlebek pełnoziarnisty (chleb pełnoziarnisty 1)

PIĄTEK 13.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb pasterski 1, masło 6), schab na maśle, ser typu włoskiego (ser typu włoskiego 6) pomidor, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Fasolowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny 9, fasola Jaś, ziemniaki)

Ryż z prażonym jabłkiem (ryż, jabłko), polewa jogurtowo cynamonowa (jogurt naturalny 6, cynamon)

Kompot śliwkowy (śliwka, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym (chleb tostowy 1, ser żółty 6, masło 6), rukola, pomidory suszone, oliwki

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

Przejdź do treści