Jadłospis na tydzień od 23.06.2025r. do 27.06.2025r.

PONIEDZIAŁEK 23.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb krakowski 1, masło 6), bryndza waniliowa  (ser biały 6, cukier waniliowy), kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa (wywar mięsno-warzywny 9, kasza manna 1)

Danie meksykańskie  (łopatka wp.,olej, mieszanka meksykańska ), makaron penne (makaron penne 1)

Kompot czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny 6, truskawki), chrupki kukurydziane

WTOREK 24.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6), pasta z szynki (szynka Juranda, szczypiorek, majonez 2), pomidor, herbata owocowa.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Zupa ziemniaczana  (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, ziemniaki, śmietana 18% 6)

Grillowana pierś z kurczaka w ziołach (filet z kurczaka, olej, zioła prowansalskie), ryż (ryż, olej, kurkuma), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Weka z masłem (weka 1, masło 6), dżem truskawkowy, mleko (mleko krowie 6)

ŚRODA 25.06.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6),ser żółty (ser żółty 6), schab z czarnuszką, pomidor koktajlowy, sałata masłowa, kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa z koperkowa z makaronem   (wywar mięsno-warzywny 9, olej, koperek, śmietana 18% 6, makaron 1)

Gulasz z szynki ( szynka wp., cebula, mąka pszenna 1, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1, olej), mini marchewki z masłem ( marchewki, masło 6)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Jogurt pitny bananowy (banany, jogurt naturalny 6), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 26.06.2025r.    (1300 kcal)    

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb sielankowy 1, masło 6), pasztet dr. (pasztet dr. 1), kolorowe papryczki, herbata owocowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, soczewica, śmietana 18% 6, groszek ptysiowy 1)

Ryba grillowana w cytrynie (miruna 3, cytryna, olej), ziemniaki z koperkiem, sałatka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, cebulka, olej)

Kompot z porzeczki czerwonej (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem i granolą (banan, jogurt naturalny 6, granolą 1)

PIĄTEK 27.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb krakowski 1, masło 6), szynka naturalna,  mozzarella (mozarella 6), pomidor, mix sałat, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny 9, kasza jęczmienna 1, ziemniaki, żurek 1)

Makaron z serem z truskawkami (makaron 1, ser biały 6, truskawki, cukier)

Kompot śliwkowy (śliwka, cukier).

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (bułeczka drożdżowa 1), soczek owocowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

Przejdź do treści