Jadłospis

18lis2022

PONIEDZIAŁEK 21.11.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).

Makaron penne (gluten, jajka) z sosem mięsno warzywnym i pomidorami (por, marchewka, pietruszka, seler, pulpa pomidorowa, łopatka wieprzowa).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Koktajl jagodowy (mleko) i chrupki kukurydziane.

WTOREK 22.11.2022

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb owsiany (gluten) z masłem (mleko), pasta z szynki z majonezem (jajka, gorczyca), ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

*Kopytka na słodko (gluten, jajka, mleko), marchewka z jabłkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), indyk Jaś,pomidor, papryka zielona, herbata miętowa słodzona miodem.

ŚRODA 23.11.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),ser żółty,pomidorki koktajlowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten, jajka).

Sznycelki wieprzowe (gluten, jajko) z ziemniakami, mini marchewki z masełkiem (mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Kisiel z mango, wafelek ryżowy.

CZWARTEK 24.11.2022

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), bryndza z warzywami (mleko) rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

Po śniadaniu marchewka do chrupania.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Pulpety rybne (miruna) w pomidorach, kasza kuskus (gluten), roszponka z pomidorkami.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia), jajko gotowane  w sosie jogurtowo-majonezowym (groszek zielony, ogórek kiszony, szczypiorek, mleko, gorczyca) papryka czerwona, herbata malinowa.

PIĄTEK 25.11.2022

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies)z masłem (mleko), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa brokułowa zabielana z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, jajka, gluten).

Kurczak gyros z żółtym ryżem, ogórek zielony z sosem koperkowo – jogurtowym (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Bułeczki drożdżowe ze śliwką i kruszonką (gluten, jajka, mleko), mleko z miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

10lis2022

PONIEDZIAŁEK 14.11.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem (mleko),*pasta twarogowa z tuńczykiem (mleko), szczypiorek, papryka żółta, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu chrupsy jabłkowe.

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).

Udziec indyczy pieczony z kaszą bulgur (gluten), marchewka duszona z groszkiem zielonym i masełkiem (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Kaszka manna na słodko (gluten, mleko) z musem wiśniowym.

WTOREK 15.11.2022

Śniadanie: Musli (gluten, orzechy) na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), polędwica tradycyjna, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata malinowa.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (gluten), buraczki czerwone na ciepło.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem (mleko), ser żółty (mleko), pomidor, papryka zielona, herbata rumiankowa słodzona miodem.

ŚRODA 16.11.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, gluten, jajka).

Ryż z jabłkami prażonymi i polewą jogurtowo- cynamonową (mleko).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), filet  z bobrownik, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa.

CZWARTEK 17.11.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Łazanki z kapustą i mięskiem wołowym (gluten, jajka).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Ciasto ucierane z jabłkami (gluten, jajka), herbata miętowa słodzona miodem.

PIĄTEK 18.11.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),*humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krupnik z kasza jaglaną i jęczmienną(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten).

Ryba (miruna) panierowana z ziemniakami (gluten, jajka), kapusta kiszona z marchewką

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany (gluten, mleko, jajka), kakao na mleku.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

4lis2022

PONIEDZIAŁEK 07.11.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), pasztet drobiowy (gorczyca, gluten), ogórek kiszony, papryka żółta, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszki.

Obiad: Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).

Makaron kolanka z białym serem i polewą truskawkowo – jogurtową (mleko, gluten, jajka).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), kurczak z bobrownik, pomidor, ogórek zielony, herbata rumiankowa słodzona miodem.

WTOREK 08.11.2022

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), szynka alpejska, papryka czerwona, zielona sałata, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Krem z zielonych warzyw z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, zielony groszek, brokuły, seler, por, mleko).

*Pieczeń rzymska z kaszą bulgur (gluten, jajka), ogórki zielone ze śmietaną (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Budyń o smaku czekoladowym (gluten, mleko, kakao) z polewą malinową.

ŚRODA 09.11.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),ser żółty (mleko), pomidorki koktajlowe, roszponka, ogórek zielony kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa brukselkowa zabielana z ziemniakami i natka pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).

 Ryba na parze w cytrynie (miruna) z ziemniakami, mini marchewki z masełkiem (mleko).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenny z masłem (gluten, mleko), filet drobiowy pieczony, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata jabłkowo-miętowa.

CZWARTEK 10.11.2022

Śniadanie: Kasza manna na mleku (gluten) na mleku, weka pszenna z masłem (mleko), serek śmietankowy, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Pulpety w pomidorach z ryżem (gluten, jajka, seler), sałata zielona z sosem jogurtowym (mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Biało czerwony torcik waniliowy z polewą truskawkową (mleko).

PIĄTEK 11.11.2022

ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

31paź2022

PONIEDZIAŁEK 31.10.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem, serek śmietanowy (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, gluten, mleko).

Kurczak w sosie meksykańskim (fasola czerwona, kukurydza, papryka czerwona, pomidory) z ryżem, ogórek kiszony.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Pucharek jogurtowy z musem z mango (mleko).

WTOREK 01.11.2022

WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH

ŚRODA 02.11.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko), kabanosy drobiowe,pomidor, papryka żółta, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu chrupsy jabłkowe.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, mleko, gluten).

*Naleśniki z powidłami i polewą jogurtową (gluten mleko, jajka).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), polędwica sopocka, zielona sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

CZWARTEK 03.11.2022

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem, ser żółty (mleko), papryka czerwona, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa krem z białych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, pietruszka, seler, mleko, dynia, kalafior, ziemniaki).

Zrazy wieprzowe z pieczarkami z kaszą jęczmienną (łopatka wieprzowa, jajka, gluten, mleko), buraczki czerwone na ciepło ze śmietaną (mleko)

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Jabłka prażone z cynamonem i maślaną kruszonką (gluten, masło, jajka).

PIĄTEK 04.11.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), jajko gotowane, kiełki rzodkiewki, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu winogrono.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten, por, pulpa pomidorowa).

Sznycelki rybne z ziemniakami (miruna, jajka, gluten), kapusta kiszona z marchewką.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Koktajl waniliowy do picia, banan (mleko).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

24paź2022

PONIEDZIAŁEK 24.10.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem (mleko), *pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa wielowarzywna zabielana z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).

Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym (łopatka wieprzowa, pulpa pomidorowa, marchewka, seler, por, pietruszka, gluten, jajka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Budyń śmietankowy (mleko, gluten) z malinami.

WTOREK 25.10.2022

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), kurczak z bobrownik, pomidor, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa fasolowa z mięskiem i ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por).

Racuchy drożdżowe z polewą jogurtową (gluten, jajka, mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), ser żółty (mleko), rzodkiewka, zielony ogórek, herbata rumiankowa.

ŚRODA 26.10.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),szynka alpejska,pomidorki koktajlowe, papryka żółta, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu winogrona.

Obiad: Zupa brokułowa zabielana z ziemniakami i natka pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, mleko).

Bitki schabowe w sosie własnym, kasza bulgur (gluten), mini marchewki z masełkiem (mleko).

Kompot truskawkowo-agrestowy.

Podwieczorek: *Jogurcik truskawkowy do picia (mleko), wafelek kukurydziany.

CZWARTEK 27.10.2022

Śniadanie: Płatki owsiane (gluten) na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), *humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa z krem dyniowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, dynia, ziemniaki).

Kurczak z pieca z żółtym ryżem, zielona sałata z sosem winegret (miód, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie), pomidorkami koktajlowe.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Panna cotta waniliowa z polewą truskawkową (mleko).

PIĄTEK 28.10.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), *pasta jajeczna ze szczypiorkiem (gorczyca), papryka czerwona i zielona, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu gruszki.

Obiad: Rosół z lanym ciastem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten, jajka).

Ryba (miruna) z pieca w pomidorach z ziemniakami, szpinak w śmietanie (mleko).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chałka drożdżowa (gluten, jajka) z masełkiem (mleko), kakao na mleku.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

14paź2022

PONIEDZIAŁEK 17.10.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, serek śmietankowy (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa ziemniaczana z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Pulpety (łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna) w sosie pomidorowym z kaszą kuskus (pszenica), kalafior z masełkiem.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Kaszka manna (pszenica) na mleku z musem malinowym.

WTOREK 18.10.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka naturalna, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana).

Kopytka (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały) z masełkiem, surówka z marchewki i pomarańczy.

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem ser żółty, pomidor, herbatka malinowa.

ŚRODA 19.10.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, groszek zielony, mąka pszenna).

Filet z indyka w sosie własnym z kaszą bulgur (pszenica), ogórek kiszony z cebulą i oliwą z oliwek.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: *Ciasto wiewiórka (mąka pszenna, jajka, jabłka), herbata jabłko – mięta.

CZWARTEK 20.10.2022

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Łazanki z mięskiem i kapustą (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, jajka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Koktajl bananowo – truskawkowy (mleko), wafelek ryżowy.

PIĄTEK 21.10.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, pasta z sera białego z suszonymi pomidorami, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Ryba panierowana (miruna, jajka, mąka pszenna) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką olej rzepakowy.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna, jajka), herbatka rozgrzewająca z imbirem i pomarańczą słodzona miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content