PONIEDZIAŁEK 11.03.2024 (989kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), parówki z szynki, ketchup, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka, groszek zielony).
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem (kolorowe papryki, pomidory, ananas, ryż).
Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)
Podwieczorek: Weka z powidłem (mąka pszenna), mleko (mleko krowie).
WTOREK 12.03.2024 (988kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).
Schab w jarzynach z pomidorami (schab, mieszanka warzywna, pomidory, cebula olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej).
Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym posypany orzechami laskowymi (banan, orzechy mielone, jogurt naturalny)
ŚRODA 13.03.2024 (990kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty,pomidor, ogórek zielony,kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Żurek z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, kiełbasa z szynki, żurek, śmietana 18%, cebula)
Pierogi ruskie z cebulką (mąka pszenna, jajko kurze, ser biały, ziemniaki, cebula, olej).
Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Koktajl malinowy (mleko, jogurt naturalny, maliny), wafelek ryżowy.
CZWARTEK 14.03.2024 (991kcal)
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), pasztet drobiowy (pasztet drobiowy), papryka czerwona, ogórek kiszony, herbata mięta z miodem.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa cukiniowa z serem feta z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, cukinia, ser feta).
Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Rogalik (mąka pszenna), kakao (kakao, mleko krowie)
PIĄTEK 15.03.2024 (987kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), tuńczyk z pomidorami suszonymi z serkiem śmietankowym (tuńczyk, pomidory suszone, serek śmietankowy), kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu melon
Obiad: Zupa brokułowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny, por, brokuł).
Gulasz indyczy (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej) z kaszą jęczmienną, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi.
Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)
Podwieczorek: Panna cotta jagodowa (jogurt grecki, żelatyna, cukier, jagody)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną