Jadłospis

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Gluten
  2. Jaja
  3. Ryby
  4. Orzeszki ziemne
  5. Soja
  6. Mleko i pochodne
  7. Orzechy
  8. Nasiona sezamu
  9. Seler

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną
Szczegółowy wykaz składników pokarmowych oraz alergenów dostępny u intendenta przedszkola.
Napoje zimne i ciepłe nie zawierają więcej niż 10g cukru na 250ml napoju.
Jadłospis może ulec drobnej zmianie.

Do przygotowania posiłków wykorzystane są przyprawy:
pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, lubczyk, czosnek, gałka muszkatołowa, imbir, liść laurowy, ziele angielskie, cynamon, goździki, papryka słodka i ostra, wanilia.

23maj2025

PONIEDZIAŁEK 26.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb sielankowy 1, masło 6), serek śmietankowy z łososiem i koperkiem  (serek śmietankowy 6, łosoś 3), papryka czerwona, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa porowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny 9, kalafior, śmietana 18% 6, zacierka 1, por)

Filet z kurczaka gyros z żółtym ryżem (filet z kurczaka, olej, ryż), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek św., koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Shake truskawkowy (truskawki, jogurt naturalny 6, mleko krowie 6), wafle ryżowe

WTOREK 27.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6,), filecik z kurczaka, pomidor malinowy, papryka zielona, herbata owocowa.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Botwinka z ziemniakami   (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, botwinka, ziemniaki)

Gulasz wp. (szynka wp., mąka pszenna 1, cebula, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1, olej), warzywa na parze (kalafior, brokuł, marchew)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Ciastko owsiane (ciastko owsiane 1), lemoniada (cytryna, pomarańcza, mięta, woda)

ŚRODA 28.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6),ser żółty (ser żółty 6), schab z czarnuszką, pomidor, ogórek małosolny,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny 9, żurek 1, olej, cebula, ziemniaki, śmietana 18% 6)

Kluski na parze z musem malinowym (mąka tortowa 1, drożdże, mleko krowie 6, masło 6, maliny)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z pastą z szynki i szczypiorkiem (chleb krakowski 1, szynka Kniazia, majonez 2, szczypiorek), herbata rumianek

CZWARTEK 29.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kasza mana na  mlekiem (kasza manna 1, mleko krowie 6), kanapka z jajkiem (weka 1, masło 6, jajko kurze 2), rzodkiewka,herbata z cytryną  

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18%, passata pomidorowa, groszek ptysiowy 1).

Ryba w ziołach (miruna 3, zioła prowansalskie, olej), młode ziemniaki z koperkiem, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).

Podwieczorek: Ciasto czekoladowe (mąka tortowa 1, masło 6, dżem truskawkowy, cynamon, mleko krowie 6, kakao), herbata zielona

PIĄTEK 30.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb pasterski 1, masło 6), szynka sztuka mięsa, ser typu włoskiego (ser typu włoskiego 6) pomidor malinowy, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny 9, ogórek kiszony, ryż, śmietana 18% 6)

Spagetti bolognese (makaron pszenny 1, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, cebula, olej, ser parmezan 6)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Rogalik (rogalik 1), soczek jabłkowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

16maj2025

PONIEDZIAŁEK 19.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb sielankowy 1, masło 6), pasztet (pasztet 1), ogórek małosolny, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem  (wywar mięsno-warzywny 9, kalafior, śmietana 18% 6, ryż)

Pieczony udziec z kurczaka (udziec z kurczaka, olej), kasza pęczak (kasza pęczak 1, olej), wiosenna sałatka (sałata, rzodkiewka, koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnia, mąka ziemniaczana, cukier), pieczywo chrupkie

WTOREK 20.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie 6), kanapka z polędwicą (chleb owsiany 1, masło 6, polędwica), ogórek zielony, kiełki słonecznika, herbata owocowa.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Krem z zielonego groszku z płatkami migdałowymi   (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, groszek zielony, migdały)

Zraziki z szynki w sosie pieczarkowym (łopatka wp., bułka tarta 1, jajko kurze 2, cebula, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1, olej), sałatka z ogórka małosolnego, papryki czerwonej i cebuli

Kompot śliwkowy (śliwka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jagody, jogurt nat. 6)

ŚRODA 21.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6),ser żółty wędzony (ser żółty wędzony 6), Kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor, zielona sałata,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa meksykańska (wywar mięsno-warzywny 9, mieszanka meksykańska, szynka wp., zacierka 1, olej, cebula)

Ryż z jogurtem waniliowym (ryż, jogurt naturalny 6, cukier waniliowy), świeże truskawki

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z kruszonką (mąka pszenna 1, drożdże, mleko krowie 6, masło 6, cukier), herbata miętowa  

CZWARTEK 22.05.2025r.    (1300 kcal)     

Śniadanie: Płatki owsiane na  mlekiem (płatki owsiane 1, mleko krowie 6), kanapka z pastą jajeczną z tuńczykiem (weka 1, masło 6, tuńczyk 3, jajko kurze 2, majonez 6, szczypiorek), papryka czerwona,herbata z cytryną  

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno – warzywny 9, ziemniaki, natka, śmietana 18%).

Łazanki z młodej kapusty (makaron pszenny 1, łata wołowa, młoda kapusta, olej, cebula)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).

Podwieczorek: Banan z jogurtem (banan, jogurt naturalny 6, granolą owocowa 1)

PIĄTEK 23.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb pasterski 1, masło 6), szynka Kniazia, mozzarella (mozarella 6) pomidor malinowy, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno-warzywny 9, kurczak zagrodowy, makaron nitki 1).

Ryba panierowana (miruna 3, jajko kurze 2, bułka tarta 1, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie 6) , szpinak duszony (szpinak, czosnek, śmietana 18%)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).

Podwieczorek: bułeczka drożdżowa (bułka drożdżowa 1), kakao (mleko krowie 6, kakao)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

9maj2025

PONIEDZIAŁEK 12.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z mozzarellą  (chleb sielankowy 1, masło, mozzarella 6), pomidor, rukola, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem  (wywar mięsno-warzywny 9, koperek, śmietana 18% 6, ryż)

Kurczak w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami (filet z kurczaka, śmietana 18% 6, suszone pomidory, cebula, olej), makaron penne (makaron penne 1)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowy (maliny, jogurt naturalny 6), suszone jabłka

WTOREK 13.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie 6), kanapka z szynką Juranda (chleb owsiany 1, masło 6, szynka naturalna), kolorowe papryki, herbata owocowa.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Grochówka z żółtego grochu z zacierką i kiełbasą   (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, groch łuskany,zacierka 1, kiełbasa z szynki)

Bułki na parze z musem truskawkowym (mąka pszenna 1, drożdże, mleko krowie 6, masło 6, truskawki, cukier)

Kompot truskawkowo-agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z pastą jajeczną (chleb graham 1, masło 6, jajka 2, majonez 2, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata rumianek

ŚRODA 14.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem (bułka kajzerka 1, masło 6), ser żółty wędzony (ser żółty wędzony 6), szynka sztuka mięsa, pomidor, ogórek małosolny,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem z białych warzyw z pestkami dyni   (wywar mięsno – warzywny 9, marchewka, pietruszka, por, seler 9, kalafior, śmietana 18% 6, pestki dyni).

Schab po cygańsku (schab, ogórek kiszony, pieczarki, papryka czerwona, passata pomidorowa, cebula, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1 olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Smoothie owocowe (sok jabłkowy, truskawki, banan), wafle ryżowe  

CZWARTEK 15.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na  mlekiem (płatki jaglane, mleko krowie 6), kanapka z powidłem (weka 1, masło 6, powidło),herbata z cytryną  

Po śniadaniu banan.

Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler 9, kasza manna 1).

Sznycelki wp. (łopatka wp., bułka tarta 1, cebula, olej, jajka kurze 2), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie 6), fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą (fasolka szparagowa, masło 6, bułka tarta 1)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Panna cotta z wiśnią (jogurt grecki, cukier, żelatyna, wiśnia)

PIĄTEK 16.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb pasterski 1, masło 6), kurczak z bobrownik, ser żółty (ser żółty 6) sałata masłowa, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler 9, śmietana 18% 6, ogórek kiszony, ziemniaki).

Ryba na parze z sezamem (miruna 3, sezam 8, olej), ryż żółty (ryż, kurkuma) , mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek, koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).

Podwieczorek: bułeczka drożdżowa (bułka drożdżowa 1), mleko z miodem (mleko 6, miód)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

5maj2025

PONIEDZIAŁEK 05.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z serem w stylu włoskim (chleb sielankowy, masło, ser włoski), pomidor, rukola, kawa na mleku (kawa zbożowa, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, brokuł, kalafior, mąka, jajko kurze, śmietana 12%)

Kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem (filet z kurczaka, kolorowe papryki, ananas, passata pomidorowa, cebula, olej, ryż)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Mus owocowy z jogurtem (truskawka, brzoskwinia, banan, jogurt naturalny),

Alergeny: 1,2,6,9

WTOREK 06.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem (płatki owsiane, mleko krowie), kanapka z szynką naturalną (chleb owsiany, masło, szynka naturalna), papryka czerwona, herbata owocowa.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa cukiniowa z serem fetą i zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, śmietana 12%, zacierka, feta, cukinia)

Pulpety w sosie pomidorowym (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta, passata pomidorowa, cebula, olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), mizeria z koperkiem na jogurcie (ogórek zielony, koperek, jogurt nat.)

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem posypany granolą (banan, jogurt naturalny, granola)

Alergeny: 1,2,6,9

ŚRODA 07.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski, masło),ser mozarella (ser mozarella), kabanos dr., pomidor koktajlowy, roszponka,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym   (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, soczewica, śmietana 12%, groszek ptysiowy).

Kopytka z musem malinowym (ziemniaki, ser biały, mąka tortowa, jajko kurze, maliny, cukier)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym z ogórkiem kiszonym (chleb graham, masło, ser żółty, ogórek kiszony), herbata rumiankowa z cytryną

Alergeny: 1,2,6,9

CZWARTEK 08.05.2025r.    (1300 kcal)     

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem (płatki kukurydziane, mleko krowie), kanapka z masłem i pasztetem (chleb krakowski, masło, pasztet królewski),ogórek kiszony,herbata z cytryną  

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa brokułowa z ryżem   (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, śmietana 12%, ryż).

Gulasz z kaszą jęczmienną (szynka wp., cebula, olej, mąka pszenna, kasza jęczmienna), mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Kruche ciasto z rabarbarem (mąka tortowa, śmietana 18%, jajko kurze, masło, rabarbar, cukier)

Alergeny: 1,2,6,9

PIĄTEK 09.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  serem białym (chleb owsiany, masło, ser biały), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem   (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, makaron pszenny).

Ryba panierowana z pieca (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie),  surówka z młodej kapusty (kapusta, koperek, marchew, kukurydza, majonez)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Ciastko owsiane, mleko krowie (ciastko owsiane, mleko krowie)

Alergeny: 1,2,3,6,9

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

25kwi2025

PONIEDZIAŁEK 28.04.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z pasztetem dr.(chleb sielankowy, masło, pasztet dr.), ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, zacierka, kalafior, śmietana 12%)

Danie meksykańskie (szynka wp., mieszanka warzywna meksykańska, passata pomidorowa, cebula, olej), makaron penne (makaron penne)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Koktajl bananowy (banany, mleko krowie), chrupki kukurydziane

Alergeny: 1,6,9

WTOREK 29.04.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Musli z mlekiem (musli, mleko krowie), kanapka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem i rzodkiewką (chleb owsiany, masło, jajko kurze, majonez, szczypiorek, rzodkiewka), herbata owocowa.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ryżem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, fasolka szparagowa, śmietana 12%, ryż)

Sznycel rybny (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej, cebula), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), sałata lodowa z jogurtem i koperkiem (sałata lodowa, koperek, jogurt naturalny)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem malinowym (mleko krowie, mąka ziemniaczana, cukier waniliowy, maliny)

Alergeny: 1,2,6,9

ŚRODA 30.04.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski, masło),ser żółty (ser żółty), szynka naturalna, ogórek zielony, papryka czerwona,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym   (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, pieczarki, śmietana 12%, groszek ptysiowy).

Kurczak w sosie śmietanowo ziołowym (filet z kurczaka, śmietana 12%, zioła prowansalskie), ryż, rukola z pomidorkami koktajlowymi

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Rogalik maślany (rogalik), mleko z miodem (mleko krowie, miód)

Alergeny: 1,6,9

CZWARTEK 01.05.2025r.   

ŚWIĘTO PRACY 1 MAJ

PIĄTEK 02.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  serem białym (chleb owsiany, masło, ser biały), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krupnik z mięskiem   (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, kasza pęczak, kurczak).

Racuchy drożdżowe (mąka pszenna, drożdże, mleko krowie, jajka kurze)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z wędliną (weka pszenna, kiełbasa krakowska, masło), pomidor, herbata rumianek

Alergeny: 1,2,3,6,9

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

22kwi2025

PONIEDZIAŁEK 21.04.2025r.   (1300 kcal)

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

WTOREK 22.04.2025r.    (1290 kcal)

Śniadanie: Kanapka z serkiem śmietankowym  (chleb krakowski, masło, serek śmietankowy), ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Rosolnik z mięsem z kaszą manną  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, kasza manna)

Naleśniki z dżemem (mąka pszenna, jajko kurze, mleko krowie, olej, dżem niskosłodzony), polewa jogurtowa (jogurt naturalny, cukier)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z jajkiem  (chleb graham, masło, jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek,herbata miętowa z miodem (mięta, miód).

Alergeny: 1,2,6,9

ŚRODA 23.04.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski, masło),ser mozarella (ser mozarella), kabanos drobiowy,pomidor koktajlowy, roszponka,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa koperkowa z lanym ciastem  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, koperek, jajko kurze, mąka pszenna).

Kurczak gyros z żółtym ryżem (filet z kurczaka, olej, ryż), brukselka z masłem i bułką tartą (brukselka, masło, bułka tarta)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Shake truskawkowy (truskawki, mleko krowie, jogurt naturalny), chrupki kukurydziane

Alergeny: 1,2,6,9

CZWARTEK 24.04.2025r.    (1300 kacl)

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem  (płatki owsiane, mleko krowie), kanapka z szynka wp. (chleb sielankowy, masło, szynka Juranda), kolorowe papryczki, herbata malinowa.

Po śniadaniu pomarańcze.

Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, ziemniaki).

Fasolka po bretońsku (fasola Jaś, passata pomidorowa, cebula, olej, kiełbasa z szynki) weka (weka pszenna)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Deserek z owocami (ser biały, mleko krowie, jagody)

Alergeny: 1,6,9

PIĄTEK 25.04.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb owsiany, masło), szynka wp., ser żółty (ser żółty), pomidor malinowy, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, brokuł, szpinak, groszek zielony, groszek ptysiowy).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, passata pomidorowa, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Chałka z masłem (chałka pszenna, masło), mleko (mleko krowie)

Alergeny: 1,2,3,6,9

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.

Przejdź do treści