PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb kukurydziany z masłem (mąka pszenna, mąka kukurydziana, masło), serek śmietankowy, papryka kolorowa, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny, groszek zielony).
Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem (filet z kurczaka, śmietana 18%, zioła prowansalskie, olej, ryż)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
Podwieczorek: Kaszka manna na mleku (kasza manna, mleko krowie) z musem malinowym.
WTOREK 25.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), dżem niskosłodzony, herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).
Po śniadaniu pomarańcza.
Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, żurek, ziemniaki, kiełbasa z szynki).
Kopytka (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały) z musem truskawkowym.
Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa , cukier)
Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, ogórek zielony, rzodkiewka, herbatka malinowa.
ŚRODA 26.02.2025r. (1290 kcal)
Śniadanie: Bułeczki wielozbożowe z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), mozzarella (mozzarella), schab na maśle,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa krem z dyniowy z kukurydzą z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, kukurydza, groszek ptysiowy, śmietana 18%).
Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, passata pomidorowa, cebula, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie),
Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)
Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany
CZWARTEK 27.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), ser żółty, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu morela suszona.
Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek, zacierka).
Gulasz wieprzowy (szynka wp., mąka pszenna, olej, cebula), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
Podwieczorek: Pączusie serowe (mąka pszenna, jajko kurze, ser biały, olej, cukier), herbata z cytryną
PIĄTEK 28.02.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), szynka kniazia, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).
Po śniadaniu melon.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, ogórek kiszony, ryż).
Spaghetti bolognese z parmezanem (makaron pszenny, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, cebula, olej, parmezan)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)
Podwieczorek: Rogalik maślany, herbata zielona z miodem
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną