PONIEDZIAŁEK 04.08.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6 ), serek śmietankowy (serek śmietankowy 6), , rzodkiewka, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa brukselkowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny 9, brukselka, śmietana 18% 6, makaron 1)
Kurczak w sosie słodko kwaśnym (filet z kurczaka., cebula, bułka tarta 1, jajko kurze 2, passata pomidorowa, olej, ananas, papryki kolorowe), ryż (ryż,olej)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)
Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (mleko krowie 6, jogurt nat. 6, cukier waniliowy), wafle kukurydziane
WTOREK 05.08.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane 1, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6), szynka naturalna, pomidor, sałata masłowa, herbata owocowa.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa z cukiniowa z serem feta z zacierką (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, feta 6, cukinia, makaron zacierka 1)
Schab w jarzynach z pomidorami (schab,włoszczyzna 9, passata pomidorowa), ziemniaki z koperkiem (ziemniaki, masło 6, koperek)
Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)
Podwieczorek: Ciastko owsiane (ciastko owsiane 1), sok jabłkowy
ŚRODA 06.08.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6), mozarella (mozzarella 6), kabanos drobiowy, pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny 9, żurek 1, olej, cebula, soczewica, śmietana 18% 6, groszek ptysiowy 1)
Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, jogurt naturalny 6, truskawka)
Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).
Podwieczorek: Kanapka z powidłem (weka 1, masło 6, powidło śliwkowe)
CZWARTEK 07.08.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna 1, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb kukurydziany 1, masło 6, masło 6), ser żółty (ser żółty 6), pomidor, rukola,herbata z cytryną
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18%, ogórek kiszony, ziemniaki).
Gulasz wp. (szynka wp., olej, cebula), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna 1, olej), sałata z rzodkiewką i jogurtem nat. (sałata, rzodkiewka, jogurt nat. 6)
Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).
Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny 6, jagody), chrupki kukurydziane
PIĄTEK 08.08.2025r. (1300 kcal)
Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb pasterski 1, masło 6), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jajko 2, majonez 2, szczypiorek) papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18% 6, makaron pszenny 1, passata pomidorowa)
Panierowana ryba z pieca (miruna 3, jajko kurze 2, bułka tarta 1, olej), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, cebula, jabłko, olej)
Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).
Podwieczorek: Deserek z czekoladą, (ser biały 6, kakao, mleko krowie 6)
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.