Jadłospis

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Gluten
  2. Jaja
  3. Ryby
  4. Orzeszki ziemne
  5. Soja
  6. Mleko i pochodne
  7. Orzechy
  8. Nasiona sezamu
  9. Seler

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną
Szczegółowy wykaz składników pokarmowych oraz alergenów dostępny u intendenta przedszkola.
Napoje zimne i ciepłe nie zawierają więcej niż 10g cukru na 250ml napoju.
Jadłospis może ulec drobnej zmianie.

Do przygotowania posiłków wykorzystane są przyprawy:
pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, lubczyk, czosnek, gałka muszkatołowa, imbir, liść laurowy, ziele angielskie, cynamon, goździki, papryka słodka i ostra, wanilia.

23cze2025

PONIEDZIAŁEK 23.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb krakowski 1, masło 6), bryndza waniliowa  (ser biały 6, cukier waniliowy), kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa (wywar mięsno-warzywny 9, kasza manna 1)

Danie meksykańskie  (łopatka wp.,olej, mieszanka meksykańska ), makaron penne (makaron penne 1)

Kompot czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny 6, truskawki), chrupki kukurydziane

WTOREK 24.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6), pasta z szynki (szynka Juranda, szczypiorek, majonez 2), pomidor, herbata owocowa.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Zupa ziemniaczana  (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, ziemniaki, śmietana 18% 6)

Grillowana pierś z kurczaka w ziołach (filet z kurczaka, olej, zioła prowansalskie), ryż (ryż, olej, kurkuma), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Weka z masłem (weka 1, masło 6), dżem truskawkowy, mleko (mleko krowie 6)

ŚRODA 25.06.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6),ser żółty (ser żółty 6), schab z czarnuszką, pomidor koktajlowy, sałata masłowa, kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa z koperkowa z makaronem   (wywar mięsno-warzywny 9, olej, koperek, śmietana 18% 6, makaron 1)

Gulasz z szynki ( szynka wp., cebula, mąka pszenna 1, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1, olej), mini marchewki z masłem ( marchewki, masło 6)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Jogurt pitny bananowy (banany, jogurt naturalny 6), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 26.06.2025r.    (1300 kcal)    

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb sielankowy 1, masło 6), pasztet dr. (pasztet dr. 1), kolorowe papryczki, herbata owocowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, soczewica, śmietana 18% 6, groszek ptysiowy 1)

Ryba grillowana w cytrynie (miruna 3, cytryna, olej), ziemniaki z koperkiem, sałatka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, cebulka, olej)

Kompot z porzeczki czerwonej (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem i granolą (banan, jogurt naturalny 6, granolą 1)

PIĄTEK 27.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb krakowski 1, masło 6), szynka naturalna,  mozzarella (mozarella 6), pomidor, mix sałat, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny 9, kasza jęczmienna 1, ziemniaki, żurek 1)

Makaron z serem z truskawkami (makaron 1, ser biały 6, truskawki, cukier)

Kompot śliwkowy (śliwka, cukier).

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (bułeczka drożdżowa 1), soczek owocowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

16cze2025

PONIEDZIAŁEK 16.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Bułeczka z masłem  (bułka 1, masło 6 ), pasztet  (pasztet 1), ogórek kiszony, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny 9, brokuł, zacierka 1, śmietana 18% 6)

Grillowany filet z indyka  (filet z indyka,olej, zioła prowansalskie), ryż (olej) marchew z groszkiem (marchew z groszkiem, masło 6)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny 6, jagody), chrupki kukurydziane

WTOREK 17.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane 1, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6), szynka naturalna, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata owocowa.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, passata pomidorowa, groszek ptysiowy 1)

Sznycle rybne (miruna 3, jajko kurze 2, bułka tarta 1, olej), młode ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą (fasolka szparagowa, masło 6, bułka tarta 1)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnia, mąka ziemniaczana, cukier)

ŚRODA 18.06.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb słonecznikowy 1, masło 6),ser żółty wędzony (ser żółty wędzony 6), kabanos drobiowy, pomidor koktajlowy, sałata masłowa, kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa z zielonym groszkiem z ziemniakami   (wywar mięsno-warzywny 9, olej, groszek zielony, ziemniaki, śmietana 18% 6)

Pulpety drobiowe w pomidorach (udziec z kurczaka, jajko kurze 2, bułka tarta 1, olej, passata pomidorowa), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna 1, olej), ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane (ciasteczka owsiane 1), sok owocowy

CZWARTEK 19.06.2025r.    (1300 kcal)    

BOŻE CIAŁO

PIĄTEK 20.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb krakowski 1, masło 6), serek śmietankowy (serek śmietankowy 6) pomidor, sałata masłowa, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krupnik z mięskiem  (wywar mięsno – warzywny 9, kasza jęczmienna 1, ziemniaki)

Naleśniki z powidłami i polewa jogurtową (mąka tortowa 1, jajko kurze 2, mleko krowie 6, jogurt nat. 6, powidła)

Kompot śliwkowy (śliwka, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z szynką Kniazia (chleb tostowy 1, szynka, masło 6), ogórek zielony, herbata z cytryną

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

9cze2025

PONIEDZIAŁEK 09.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb kukurydziany 1, masło 6), awanturka z tuńczykiem  (ser biały 6, tuńczyk z wody 3), rzodkiewka, szczypiorek, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny 9, szpinak, mąka 1, jajko 2)

Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym  (filet z kurczaka, śmietana 18% 6,olej, zioła prowansalskie), ryż (ryż 1, olej) fasolka szparagowa z bułką tartą  (fasolka szparagowa, masło 6, bułka tarta 1)

Kompot truskawkowy (truskawka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowy (jogurt naturalny 6, maliny), chrupki kukurydziane

WTOREK 10.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku (kasza manna 1, mleko krowie 6, kakao), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6), szynka Kniazia, pomidor, sałata masłowa, herbata owocowa.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, cukinia, groszek ptysiowy 1)

Leczo z kiełbaską (papryka kolorowa, pomidory, cebula, olej, kiełbasa z szynki), makaron penne (makaron penne 1)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Torcik jogurtowy ze świeżą truskawką (jogurt naturalny 6, żelatyna, truskawki, cukier)

ŚRODA 11.06.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (bułka kajzerka 1, masło 6),mozarella (mozzarella 6), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, pomidor,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny 9, olej, kalafior, śmietana 18% 6, zacierka 1)

Kotlet devolay (filet z kurczaka, ser żółty 6, jajko kurze 2, bułka tarta 1, olej), młode ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem (ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z dżemem  (graham 1, dżem), mleko (mleko krowie 6)

CZWARTEK 12.06.2025r.    (1300 kcal)     

Śniadanie: Płatki kukurydziane na  mlekiem (płatki kukurydziane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (weka 1, masło 6, masło 6), szynka włoska, papryka żółta, papryka zielona,herbata z cytryną  

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18%, brokuł, makaron 1, śmietana 18% 6).

Ryba po grecku (miruna 3, włoszczyzna 9, passata pomidorowa, olej cebula), ziemniaki z koperkiem

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).

Podwieczorek: Smoothie jabłkowo-truskawkowe (sok jabłkowy, truskawki), chlebek pełnoziarnisty (chleb pełnoziarnisty 1)

PIĄTEK 13.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb pasterski 1, masło 6), schab na maśle, ser typu włoskiego (ser typu włoskiego 6) pomidor, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Fasolowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny 9, fasola Jaś, ziemniaki)

Ryż z prażonym jabłkiem (ryż, jabłko), polewa jogurtowo cynamonowa (jogurt naturalny 6, cynamon)

Kompot śliwkowy (śliwka, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym (chleb tostowy 1, ser żółty 6, masło 6), rukola, pomidory suszone, oliwki

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

30maj2025

PONIEDZIAŁEK 02.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb kukurydziany 1, masło 6), ser biały  (ser biały 6), pomidor malinowy, ogórek zielony, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa szpinakowa ze zwierzątkami (wywar mięsno-warzywny 9, szpinak, śmietana 18% 6, makaron 1)

Pieczeń rzymska z sosem pomidorowym  (łopatka wp., cebula, bułka tarta 1, jajko kurze 2, passata pomidorowa, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1, olej) warzywa na parze  (mieszanka warzywna, zioła prowansalskie)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Weka z powidłem (weka 1, powidło), mleko (mleko krowie 6)

WTOREK 03.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Musli na mleku (musli 1, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6,), szynka naturalna, papryka czerwona, sałata masłowa, herbata owocowa.

Po śniadaniu kalarepa.

Obiad: Zupa z ciecierzycy z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, ciecierzyca, ziemniaki)

Makaron z serem (makaron pszenny 1, ser biały 6), truskawki

Podwieczorek: Kanapka z serem żółtym i pomidorem (chleb sielankowy 1, masło 6, ser żółty 6, pomidor), herbata z cytryną

ŚRODA 04.06.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6),mozarella (mozzarella 6), kabanos drobiowy, pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny 9, żurek 1, olej, cebula, kalafior, śmietana 18% 6, groszek ptysiowy 1)

Pieczony udziec z kurczaka (udziec z kurczaka, olej zioła prowansalskie), młode ziemniaki z koperkiem, surówka z młodej kapusty (młoda kapusta, koperek, cytryna)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z kruszonką (mąka pszenna 1, jajko kurze 2, mleko krowie 6, masło 6, cukier), sok marchewkowy 

CZWARTEK 05.06.2025r.    (1300 kcal)     

Śniadanie: Płatki owsiane na  mlekiem (płatki owsiane 1, mleko krowie 6), kanapka z masłem (weka 1, masło 6, masło 6), indyk z bobrownik, szczypiorek, rzodkiewka,herbata z cytryną  

Po śniadaniu banan.

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami   (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18%, ogórek kiszony, ziemniaki).

Kurczak w sosie szpinakowo-śmietanowym (filet z kurczaka, olej, cebula, szpinak, śmietana 18% 6, makaron świderek 1)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny 6, jagody), chrupki kukurydziane o smaku banana

PIĄTEK 06.06.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb pasterski 1, masło 6), szynka sztuka mięsa, jajko na twardo (jajko na twardo 2) papryka czerwona, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18% 6, makaron pszenny 1, passata pomidorowa)

Panierowana ryba z pieca (miruna 3, jajko kurze 2, bułka tarta 1, olej), ziemniaki młode z koperkiem, surówka wiosenna (sałata lodowa, rzodkiewka, ogórek zielony, koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Deserek z czekoladą, żurawiną (ser biały 6, czekolada, mleko krowie 6, żurawina)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

23maj2025

PONIEDZIAŁEK 26.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb sielankowy 1, masło 6), serek śmietankowy z łososiem i koperkiem  (serek śmietankowy 6, łosoś 3), papryka czerwona, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa porowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny 9, kalafior, śmietana 18% 6, zacierka 1, por)

Filet z kurczaka gyros z żółtym ryżem (filet z kurczaka, olej, ryż), mizeria z jogurtem i koperkiem (ogórek św., koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Shake truskawkowy (truskawki, jogurt naturalny 6, mleko krowie 6), wafle ryżowe

WTOREK 27.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (płatki jaglane, mleko krowie 6), kanapka z masłem (chleb owsiany 1, masło 6,), filecik z kurczaka, pomidor malinowy, papryka zielona, herbata owocowa.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Botwinka z ziemniakami   (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, botwinka, ziemniaki)

Gulasz wp. (szynka wp., mąka pszenna 1, cebula, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1, olej), warzywa na parze (kalafior, brokuł, marchew)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Ciastko owsiane (ciastko owsiane 1), lemoniada (cytryna, pomarańcza, mięta, woda)

ŚRODA 28.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6),ser żółty (ser żółty 6), schab z czarnuszką, pomidor, ogórek małosolny,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny 9, żurek 1, olej, cebula, ziemniaki, śmietana 18% 6)

Kluski na parze z musem malinowym (mąka tortowa 1, drożdże, mleko krowie 6, masło 6, maliny)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z pastą z szynki i szczypiorkiem (chleb krakowski 1, szynka Kniazia, majonez 2, szczypiorek), herbata rumianek

CZWARTEK 29.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kasza mana na  mlekiem (kasza manna 1, mleko krowie 6), kanapka z jajkiem (weka 1, masło 6, jajko kurze 2), rzodkiewka,herbata z cytryną  

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno – warzywny 9, śmietana 18%, passata pomidorowa, groszek ptysiowy 1).

Ryba w ziołach (miruna 3, zioła prowansalskie, olej), młode ziemniaki z koperkiem, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).

Podwieczorek: Ciasto czekoladowe (mąka tortowa 1, masło 6, dżem truskawkowy, cynamon, mleko krowie 6, kakao), herbata zielona

PIĄTEK 30.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb pasterski 1, masło 6), szynka sztuka mięsa, ser typu włoskiego (ser typu włoskiego 6) pomidor malinowy, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny 9, ogórek kiszony, ryż, śmietana 18% 6)

Spagetti bolognese (makaron pszenny 1, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, cebula, olej, ser parmezan 6)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Rogalik (rogalik 1), soczek jabłkowy

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

16maj2025

PONIEDZIAŁEK 19.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem  (chleb sielankowy 1, masło 6), pasztet (pasztet 1), ogórek małosolny, kawa na mleku (kawa zbożowa 1, mleko krowie 6)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ryżem  (wywar mięsno-warzywny 9, kalafior, śmietana 18% 6, ryż)

Pieczony udziec z kurczaka (udziec z kurczaka, olej), kasza pęczak (kasza pęczak 1, olej), wiosenna sałatka (sałata, rzodkiewka, koperek, jogurt naturalny 6)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnia, mąka ziemniaczana, cukier), pieczywo chrupkie

WTOREK 20.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie 6), kanapka z polędwicą (chleb owsiany 1, masło 6, polędwica), ogórek zielony, kiełki słonecznika, herbata owocowa.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Krem z zielonego groszku z płatkami migdałowymi   (wywar mięsno-warzywny 9, marchew, pietruszka, śmietana 18% 6, groszek zielony, migdały)

Zraziki z szynki w sosie pieczarkowym (łopatka wp., bułka tarta 1, jajko kurze 2, cebula, olej), kasza bulgur (kasza bulgur 1, olej), sałatka z ogórka małosolnego, papryki czerwonej i cebuli

Kompot śliwkowy (śliwka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jagody, jogurt nat. 6)

ŚRODA 21.05.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z masłem (chleb krakowski 1, masło 6),ser żółty wędzony (ser żółty wędzony 6), Kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor, zielona sałata,kakao na mleku (kakao, mleko krowie 6) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa meksykańska (wywar mięsno-warzywny 9, mieszanka meksykańska, szynka wp., zacierka 1, olej, cebula)

Ryż z jogurtem waniliowym (ryż, jogurt naturalny 6, cukier waniliowy), świeże truskawki

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z kruszonką (mąka pszenna 1, drożdże, mleko krowie 6, masło 6, cukier), herbata miętowa  

CZWARTEK 22.05.2025r.    (1300 kcal)     

Śniadanie: Płatki owsiane na  mlekiem (płatki owsiane 1, mleko krowie 6), kanapka z pastą jajeczną z tuńczykiem (weka 1, masło 6, tuńczyk 3, jajko kurze 2, majonez 6, szczypiorek), papryka czerwona,herbata z cytryną  

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ziemniaczana (wywar mięsno – warzywny 9, ziemniaki, natka, śmietana 18%).

Łazanki z młodej kapusty (makaron pszenny 1, łata wołowa, młoda kapusta, olej, cebula)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier).

Podwieczorek: Banan z jogurtem (banan, jogurt naturalny 6, granolą owocowa 1)

PIĄTEK 23.05.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Kanapka z  masłem  (chleb pasterski 1, masło 6), szynka Kniazia, mozzarella (mozarella 6) pomidor malinowy, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień 1, żyto 1, cykoria, mleko krowie 6).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno-warzywny 9, kurczak zagrodowy, makaron nitki 1).

Ryba panierowana (miruna 3, jajko kurze 2, bułka tarta 1, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie 6) , szpinak duszony (szpinak, czosnek, śmietana 18%)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).

Podwieczorek: bułeczka drożdżowa (bułka drożdżowa 1), kakao (mleko krowie 6, kakao)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką i oznaczone numerami zgodnie z legendą.

Przejdź do treści