Jadłospis

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Gluten
  2. Jaja
  3. Ryby
  4. Orzeszki ziemne
  5. Soja
  6. Mleko i pochodne
  7. Orzechy
  8. Nasiona sezamu
  9. Seler

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną
Szczegółowy wykaz składników pokarmowych oraz alergenów dostępny u intendenta przedszkola.
Napoje zimne i ciepłe nie zawierają więcej niż 10g cukru na 250ml napoju.
Jadłospis może ulec drobnej zmianie.

Do przygotowania posiłków wykorzystane są przyprawy:
pieprz, sól o obniżonej zawartości sodu, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, lubczyk, czosnek, gałka muszkatołowa, imbir, liść laurowy, ziele angielskie, cynamon, goździki, papryka słodka i ostra, wanilia.

7mar2025

PONIEDZIAŁEK 10.03.2025r.  (1300kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), twarożek ze szczypiorkiem (ser biały, szczypiorek), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa brokułowa z ryżem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, ryż, brokuł).

Spaghetti z parmezanem (pieczeń wołowa, passata pomidorowa, makaron spaghetti, cebula, olej, czosnek, parmezan)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Smoothie owocowe (jabłko, truskawka), pieczywo wielozbożowe

WTOREK 11.03.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka orkiszowa, mąka pszenna, masło), szynka naturalna, pomidor, roszponka, herbata rumianek z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, groszek ptysiowy, ziemniaki, śmietana 18%).

Kurczak gyros (filet z kurczaka, przyprawa gyros, olej), żółty ryż (kurkuma, olej, ryż), mix sałat z pomidorkami koktajlowymi skropione oliwą z oliwek

Kompot czerwona porzeczka (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym posypany czekoladą (banan, czekolada gorzka,  jogurt naturalny)

ŚRODA 12.03.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), kiełbasa krakowska, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ziemniaczana  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ziemniaki, śmietana 18%, cebula)

Gulasz wieprzowy (szynka kulka, cebula, olej), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna, olej), mini marchewki z masłem

Kompot czarna porzeczka (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Panna cotta kakaowa z polewą malinową (jogurt naturalny, żelatyna, kakao, maliny, cukier)

CZWARTEK 13.03.2025r. (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), pasta z jajka, tuńczyka i avocado (jajka kurze, avocado hass, tuńczyk z wody, majonez), papryka czerwona, herbata mięta z miodem.

Po śniadaniu morele suszone.

Obiad: Zupa fasolowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, fasola, makaron zacierka).

Naleśniki z farszem ruskim (mleko krowie, jajko kurze, mąka tortowa, olej, ser biały, cebula, ziemniaki), sos pieczarkowy (pieczarki, śmietana 18%, cebula)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Bułka maślana, mleko z miodem (mleko krowie, miód)

PIĄTEK 14.03.2025  (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), mozzarella, szynka Kniazia, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie), pomidor malinowy, rukola– podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Rosół z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, makaron pszenny).

Ryba w cytrynie (ryba miruna, cytryna, olej, przyprawa do ryby), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z dżemem (weka, dżem), herbata malinowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

28lut2025

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasztet dr., ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z  ryżem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Filet z indyka pieczony w ziołach (filet z indyka, zioła, olej), ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), marchew baby z masłem

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Deserek z granolą czekoladową i miodem (ser biały, jogurt naturalny, miód, czekolada)

WTOREK 04.03.2025r.   (1300 Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło) , szynka Juranda, kolorowe papryki,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Krem z zielonych warzyw z pestkami dyni  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, szpinak, brokuł, groszek zielony, śmietana 18%, pestki dyni).

Pulpety wp. w sosie własnym (łopatka wp., jajka kurze, mąka pszenna, bułka tarta, olej, cebula), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), sałata z jogurtem i koperkiem (sałata masłowa, jogurt nat., koperek)

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Koktajl bananowo kakaowy (banany, kakao, mleko krowie), wafle ryżowe

ŚRODA 05.03.2025r.   (1298 kcal)

Śniadanie: Kajzerka z masłem  (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), kabanosy drobiowe, ser wędzony (ser wędzony),  pomidor koktajlowy, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krupnik z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza jęczmienna, ziemniaki, śmietana 18%).

Makaron z serem i polewą malinową (makaron pszenny, ser biały, maliny, cukier)

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z pastą z szynki (chleb pasterski, masło, szynka Juranda, majonez), sałata, rzodkiewka

CZWARTEK 06.03.2025r.   (1300 Kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, mąka orkiszowa, masło), jajko gotowane (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa cukiniowa z serem feta i zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ser feta, zacierka, cukinia, śmietana 18%).

Risotto z mięsem i warzywami (łata wołowa, cebula, olej, ryż), sos pomidorowy (passata pomidorowa, wywar warzywny, śmietana 18%), groszek zielony

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z kruszonką  (mąka tortowa, jajko kurze, masło, mleko krowie), sok marchewkowy

PIĄTEK 07.03.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka owsiana, masło), mozzarella, sopocka, rukola, pomidor malinowy, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, makaron, śmietana 18%).

Ryba panierowana (miruna, bułka tarta, jajka kurze), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), ogórek kiszony pokrojony w słupki.

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z nutella (weka, daktyle, orzechy laskowe, kakao) .

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

21lut2025

PONIEDZIAŁEK 24.02.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb kukurydziany z masłem (mąka pszenna, mąka kukurydziana, masło), serek śmietankowy,  papryka kolorowa, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny, groszek zielony).

Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem (filet z kurczaka, śmietana 18%, zioła prowansalskie, olej, ryż)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Kaszka manna na mleku (kasza manna, mleko krowie) z musem malinowym.

WTOREK 25.02.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka żytnia, mąka owsiana, masło), dżem niskosłodzony,  herbata owocowa z miodem (herbata owocowa, miód).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Żurek z ziemniakami i kiełbasą  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, żurek, ziemniaki, kiełbasa z szynki).

Kopytka (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ziemniaki, jajka, ser biały) z musem truskawkowym.

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa , cukier)

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, ogórek zielony, rzodkiewka, herbatka malinowa.

ŚRODA 26.02.2025r.  (1290 kcal)

Śniadanie: Bułeczki wielozbożowe z masłem ( słonecznik, mąka pszenna, masło), mozzarella (mozzarella), schab na maśle,pomidor koktajlowy, rukola,kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z dyniowy z kukurydzą z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, dynia, kukurydza, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, passata pomidorowa, cebula, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie),

Kompot z czerwonej porzeczki (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 27.02.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), ser żółty,  papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu morela suszona.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana 18%, koperek, zacierka).

Gulasz wieprzowy (szynka wp., mąka pszenna, olej, cebula), kasza jęczmienna (kasza jęczmienna, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Pączusie serowe (mąka pszenna, jajko kurze, ser biały, olej, cukier), herbata z cytryną

PIĄTEK 28.02.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem (mąka pszenna, masło), szynka kniazia, papryka czerwona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana18%, mąka pszenna, por, ogórek kiszony, ryż).

Spaghetti bolognese z parmezanem (makaron pszenny, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, cebula, olej, parmezan)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany, herbata zielona z miodem

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

14lut2025

PONIEDZIAŁEK 17.02.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), powidło, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa brukselkowa  z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brukselka, śmietana 18%).

Pieczony udziec z kurczaka  (udziec z kurczaka, olej, zioła prowansalskie), żółty ryż (ryż, kurkuma, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupki

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Jogurt pitny waniliowy (jogurt naturalny, cukier waniliowy), wafelki ryżowe.

WTOREK 18.02.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), weka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło), szynka Juranda, sałata,  pomidor, herbata wieloowocowa z miodem.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, makaron zacierka, śmietana 18%).

Gulasz wołowy (pieczeń wołowa, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), buraczki na ciepło (buraki, masło)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Smoothie owocowe (sok jabłkowy, truskawki), ciastka owsiane z morelami (gluten, jajka)

ŚRODA 19.02.2025r.    (1298 kcal)

Śniadanie: Kajzerka z masłem (bułka kajzerka, masło), mozzarella , szynka naturalna, pomidor koktajlowy, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, mięso drobiowe).

Jajko w sosie chrzanowym (jajko kurze, chrzan, śmietana 18%), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z marchwi i jabłka (marchew, jabłko, olej).

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka pszenna, mąka orkiszowa, masło), ser żółty , ogórek zielony, herbata z cytryna i miodem (herbata, cytryna, miód)

CZWARTEK 20.02.2025r.  (1300 kcal)

Śniadanie:  Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem i pasztetem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasztet wp., ogórek kiszony, rzodkiewka, kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

Po śniadaniu banan.

Obiad: Krem marchewkowy z płatkami migdałowymi  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pieczarki, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Pieczeń rzymska z sosem pieczarkowym (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta, pieczarki, śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi i oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Sernik na zimno z kruszonką ciasteczkową (ser biały, żelatyna, owsiane ciastka kakaowe, cukier)

PIĄTEK 21.02.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), pasta jajeczna (jajko kurze, szczypiorek, majonez), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka,  seler, śmietana 18%,passata pomidorowa).

Ryba panierowana  (miruna, jajko kurze, mąka pszenna, bułka tarta), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowy (jogurt naturalny, maliny), wafle kukurydziane

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

7lut2025

PONIEDZIAŁEK 10.02.2025r.   (1289 kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), pasztet dr.  (gluten), ogórek kiszony, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny).

Kurczak o smaku gyros z żółtym ryżem  (filet z kurczaka, przyprawa gyros, ryż, kurkuma, olej), mix sałat z pomidorkami z oliwą z oliwek (mix sałat, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinie), chrupki kukurydziane.

WTOREK 11.02.2025r.    (1290 kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), ser biały z orzechami włoskimi i miodem (ser biały, orzechy włoskie, miód), herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, ryż).

Sznycelki wp., (łopatka wp. , jajko kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), mizeria z jogurtem (ogórek św., jogurt naturalny, koperek)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Banan z jogurtem z granolą owocową (banan, granola, jogurt naturalny)

ŚRODA 12.02.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, sopocka,pomidor malinowy, ogórek kiszony, roszponka, kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, fasola, ziemniaki,  śmietana 18%).

Makaron świderki z sosem serowo-ziołowym z pomidorami suszonymi (makaron penne, śmietana 18%, ser parmezan, zioła prowansalskie, pomidory suszone)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kanapka z pastą jajeczną (weka, jajko kurze, masło, majonez), sałata rzodkiewka, herbata z cytryną

CZWARTEK 13.02.2025r.    (1300 kcal)

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta z serka śmietankowego tuńczyka ze szczypiorkiem (serek śmiet., tuńczyk, szczypiorek), pomidorki koktajlowe, herbata malinowa.

Po śniadaniu morele suszone.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por, mąka , jajko).

Schab po cygańsku (schab, pieczarki, papryka, pasata pomidorowa, ogórek kiszony, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy (wiśnia, mąka ziemniaczana, cukier), chrupki kukurydziane

PIĄTEK 14.02.2025r.   (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krem pomidorowy z bazylią i groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, pasata pomidorowa, groszek ptysiowy, bazylia).

Ryba grillowana z cytryną (miruna, olej, cytryna, kasza bulgur (kasza bulgur, olej), bukiet warzyw na parze z masełkiem

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Drożdżówka z serem, herbata zielona z cytryną  

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

31sty2025

PONIEDZIAŁEK 03.02.2025 (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane) z masłem, serek śmietankowy z łososiem (serek śmietankowy, łosoś wędzony), koperek, ogórek kiszony,  kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, koperek, ryż).

Spaghetti bolognese (makaron pszenny, passata pomidorowa, parmezan, pieczeń wołowa)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier).

Podwieczorek: Sok marchewkowy, weka z miodem

WTOREK 04.02.2025   (1289 kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), szynka kniazia, rzodkiewka, papryka zielona, herbata malinowa z miodem (herbata malinowa, miód).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, passata pomidorowa, mąka pszenna, jajko kurze).

Gulasz wp. (szynka wp., cebula, olej, mąka pszenna), kaszą jęczmienna (kasza jęczmienna, olej), ogórek kiszony krojony w słupki

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Miętowa panna cotta z gorzką czekoladą i polewą malinową (jogurt grecki, żelatyna, mięta, maliny, gorzka czekolada, cukier)

ŚRODA 05.02.2025    (1300 kcal)

Śniadanie: Kajzerka (mąka pszenna), kabanos, ser żółty, kolorowe papryki, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, barszcz biały, śmietana 18%, ziemniaki, kiełbasa z szynki).

Ryż z koktajlem jagodowym (ryż, jogurt naturalny, jagody, cukier)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z pastą z jajka (weka, jajko kurze, majonez, szczypiorek, rzodkiewka), herbata zielona.

CZWARTEK 06.02.2025     (1300 kcal)    

Śniadanie: Kasza manna z cynamonem (mleko krowie, kasza manna, cynamon), chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), polędwica sopocka, pomidor, rukola, herbata owocowa z miodem

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, seler, pietruszka, śmietana 18%, ziemniaki, groszek ptysiowy).

Zrazik drobiowe w sosie pieczarkowym (udziec z kurczaka, bułka tarta, jajko kurze, pieczarki, śmietana 18%)

Kompot truskawkowy (truskawka, cukier)

Podwieczorek: Banan z polewą jogurtową i granolą (banan, jogurt naturalny, granola)

PIĄTEK 07.02.2025    (1300 kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, śmietana 18%, zacierka).

Ryba panierowana z pieca ( miruna, jajka kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, kukurydza, majonez)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Rogalik, mleko krowie

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Przejdź do treści