Jadłospis

18gru2023

PONIEDZIAŁEK 18.12.2023r.  (998kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem  (mąka pszenna graham, słonecznik, masło) pasztet drobiowy (pasztet drobiowy), pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu pomarańcza.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, śmietana 18%).

Potrawka z kurczaka z warzywami (filet z kurczaka, mieszanka warzywna) i ryżem.

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), serek mozzarella (ser mozarella), rukola, pomidorki koktajlowe, oliwki czarne i zielone, herbata rumiankowa słodzona miodem.

WTOREK 19.12.2023r.   (990kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), weka pszenna (mąka pszenna) z masłem (mleko), pasta jajeczna z avocado (jajko kurze, majonez, avocado), pomidor, herbata wieloowocowa z miodem.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, zielony groszek, makaron zacierka, śmietana 18%).

Węgierski gulasz z kolorową papryką (pieczeń wołowa, papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, passata pomidorowa, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z dżemem (weka pszenna, masło, dżem owocowy), mleko (mleko krowie)

ŚRODA 20.12.2023r.    (978kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),ser żółty wędzony (ser żółty wędzony), kabanos drobiowy, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna, mięso drobiowe).

Pulpet wieprzowy w sosie jarzynowym (łopatka, włoszczyzna, mąka pszenna, jajko, olej, cebula, bułka tarta), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), roszponka z pomidorami.

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), chrupki kukurydziane

CZWARTEK 21.12.2023r.  (968kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (płatki kukurydziane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem  (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna), Szynka kniazia, kiełki burak, koperek, herbata wieloowocowa.

Po śniadaniu morele suszone.

Obiad: Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pieczarki, groszek ptysiowy, śmietana 18%).

Zapiekana ryba ze szpinakiem i parmezanem (miruna, parmezan, szpinak, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Deserek serowy z orzechami i miodem (ser biały, miód, orzechy laskowe, jogurt naturalny)

PIĄTEK 22.12.2023r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), pasta z szynki (polędwica z liściem, majonez), pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Żurek z kiełbasą  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, żurek, śmietana 18%, kiełbasa biała z szynki).

Makaron z serem i polewą jagodową (makaron pszenny, ser biały, jagody , cukier)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany (rogalik maślany), mleko z miodem (mleko krowie, miód).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

8gru2023

PONIEDZIAŁEK 11.12.2023r   (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem  (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), serek śmietankowy z suszonymi pomidorami (serek śmietankowy, suszone pomidory), papryka żółta, kiełki buraka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie)

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa wielowarzywna zabielana z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana 18%).

Gulasz indyczy z koperkiem (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej, koperek), kaszą pęczak (kasza pęczak, olej), żółta fasolka szparagowa z bułką tartą (fasolka szparagowa żółta, masło, bułka tarta)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z bakaliami (mąka pszenna, rodzynki, czekolada gorzka, orzechy laskowe, jajka kurze, mleko krowie, masło, drożdże), herbata owocowa

WTOREK 12.12.2023r.   (998kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor, zielona sałata, herbata wieloowocowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, groszek zielony, szpinak, brokuł, śmietana 18%, pestki dyni, ziemniaki).

Pieczony udziec z kurczaka (udziec z kurczaka, zioła, olej), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), sałata zielona z jogurtem (sałata, jogurt naturalny)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Budyń śmietankowo-waniliowy (mleko krowie, mąka pszenna, cukier waniliowy), chrupki kukurydziane.

ŚRODA 13.12.2023r.    (995kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),szynka naturalna, pomidor, ogórek kiszony, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Porowa z lanym ciastem i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, jajko kurze, mąka pszenna, śmietana 18%).

Kluski na parze z polewą jogurtową (mąka pszenna, jajko kurze, mleko krowie, jogurt naturalny, cynamon, cukier, drożdże).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), serem żółtym (ser żółty), papryka czerwona, szczypiorek, herbata miętowa słodzona miodem.

CZWARTEK 14.12.2023r   (983kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), indyk z bobrownik, kiełki rzodkiewki, ogórek zielony, herbata wieloowocowa.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Koperkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, ryż, śmietana 18%, koperek).

Schab w jarzynach (schab, mieszanka warzywna, mąka pszenna, cebula, olej, pomidory), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), ser z miodem (ser biały, miód), herbata rumiankowa.

PIĄTEK 15.12.2023r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), filet maślany, ogórek kiszony, kiełki lucerny, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Rosół z makaronem  (włoszczyzna, kurczak zagrodowy, łata wołowa, makaron pszenny, natka pietruszki).

Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, jabłko, marchew, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa słodzona miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

1gru2023

PONIEDZIAŁEK 04.12.2023r   (985kcal)

Śniadanie: Bułki z sezamem i makiem z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło) , serek śmietankowy, papryka żółta, papryka czerwona, mleko z miodem (mleko krowie, miód)

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18%, por).

Spagetti bolognese z serem parmezanem (makaron spaghetti, pieczeń wołowa, passata pomidorowa, ser parmezan)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, masło), filet z bobrownik, ogórek zielony, kiełki buraka, herbatka miętowa.

WTOREK 05.12.2023r.   (990kcal)

Śniadanie: Czekoladowy grysik (kasza manna, mleko krowie, kakao), chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), szynka naturalna,papryka czerwona,rumianek.

Po śniadaniu banan

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, makaron pszenny, śmietana 18%).

Gulasz wp. (szynka wp., cebula, olej), kasza gryczana (kasza gryczana, olej), mizeria z jogurtem naturalnym  (ogórek zielony, jogurt naturalny).

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z bananem (jogurt naturalny, cukier waniliowy, banan).

ŚRODA  06.12.2023.    (988kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), kabanosy drobiowe, papryka czerwona, papryka żółta, roszponka, kakao (mleko krowie, kakao) –  podane w formie szwedzkiego stołu

Po śniadaniu mandarynki

Obiad: Barszcz czerwony z fasolą Jaś  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, buraki, fasola Jaś).

Ryba panierowana (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, jabłko, marchew, olej).

Kompot z suszu  (susz wieloowocowy, cukier).

Podwieczorek: Ciasto piernikowe (mąka pszenna, jajka kurze, masło, orzechy laskowe, kakao, marchew, jabłko), herbata z pomarańczą (herbata, pomarańcza, miód)

CZWARTEK 7.12.2023r.  (990kcal)

Śniadanie: Owsianka z cynamonem (płatki owsiane, mleko krowie, cynamon), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), pasta z jajeczna z zielonym groszkiem (jajko kurze, groszek zielony, majonez), rzodkiewka, szczypiorek, herbatka malinowa

Po śniadaniu gruszki.

Obiad: Krupnik z mięsem   (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kasza jęczmienna, ziemniaki, śmietana 18%).

Ryż z polewą  truskawkową (ryż, jogurt naturalny, truskawki, cukier)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), kurczak z bobrownik, pomidor, sałata, kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

PIĄTEK 7.12.2023r.  (990kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), twarożek (ser biały, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana 18%) ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (kawa inka, mleko krowie, cukier)

Po śniadaniu pomarańcze.

Obiad: Kalafiorowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, śmietana 18%, ryż).

Pieczony udziec z kurczaka w ziołach prowansalskich (udziec z kurczaka, olej, zioła prowansalskie), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), mini marchewka z bułką tartą (marchewka, bułka tarta, masło).

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Banan z polewą jogurtową i granolą (banan, jogurt naturalny, granolą czekoladowa)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

24lis2023

PONIEDZIAŁEK 27.11.2023  (990kcal)

Śniadanie: Bułeczki pikaro z masłem(mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna, masło), pasztet drobiowy, szczypiorek, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krem z soczewicy i cieciorki z groszkiem ptysiowy (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, soczewica czerwona, cieciorka, ziemniak, pomidory).

Pieczeń rzymska z sosem pomidorowym ( łopatka wp., bułka tara, jajka, passata pom., śmietana 18%), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupki .

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier).

Podwieczorek: Weka z miodem (mąka pszenna, miód wielokwiatowy), mleko (mleko krowie).

WTOREK 28.11.2023   (989 kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), filet z bobrownik, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa z miodem (herbata malinowa, miód).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa gulaszowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, mięso z szynki,  marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, makaron zacierka).

Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (ziemniaki, mąka pszenna, jajko, bułka tarta, pieczarki, śmietana 18%), roszponka z pomidorkami.

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Chleb krakowski z masłem i serem żółtym (mąka pszenna, mąka żytnia, masło, ser żółty Królewski), pomidor, sałata, rumianek z miodem

ŚRODA 29.11.2023    (988kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło),polędwica sopocka, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, ogórki kiszone, śmietana 18%, ziemniaki).

Devolaj drobiowy z pieca (filet drobiowy, ser żółty, jajko kurze, bułka tarta), ryżem (ryż, olej), surówka z marchewki i jabłka (marchew, jabłko, olej rzepakowy)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Koktajl malinowy (jogurt naturalny, maliny), chrupki kukurydziane.

CZWARTEK 30.11.2023     (987 kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), mozzarella (mozzarella), pomidor, rukola,, herbata malinowa z miodem

Po śniadaniu marchewka do chrupania.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, passata pom., śmietana 18%, ryż).

Ryba (miruna) na parze w cytrynie z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko),  surówka z kapusty kiszonej ( kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło), kurczak z bobownik, ogórek kiszony, herbata rumiankowa słodzona miodem.

PIĄTEK 01.12.2023    (990kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasta z jajek z majonezem i szczypiorkiem (jajka kurze, majonez), rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku(jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z lanym ciastem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, kalafior, śmietana 18%, jajka kurze, mąka tortowa).

Kurczak w sosie meksykańskim ( udziec z kurczaka, kukurydza, papryka, fasola czerwona, pomidory) z makaron świderek (makaron pszenny).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z musem truskawkowym (jogurt naturalny, cukier waniliowy, truskawki).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

17lis2023

PONIEDZIAŁEK 20.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), powidło śliwkowe, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%).

Potrawka z kurczaka z warzywami i makaronem (filet z kurczaka, mieszanka warzywna, olej, makaron pszenny).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody, miód), chrupsy owocowe

WTOREK 21.11.2023   (989kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, weka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło) filet zapiekany na maśle, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa z miodem (herbata, miód)

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Krem z marchwi z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, groszek ptysiowy).

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką z sosem jogurtowo-majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, marchew, jogurt naturalny, majonez).

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy ( mleko krowie, kakao, cukier, mąka pszenna) ,wafelek kukurydziany.

ŚRODA 22.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane),ser żółty wędzony (ser żółty wędzony), pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem z(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, gluten).

Makaron świderki z koktajlem truskawkowym  (makaron pszenny, jogurt naturalny, truskawki).

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), polędwica z liściem, zielona sałata, rzodkiewka, herbata malinowa słodzona miodem.

CZWARTEK 23.11.2023    (985kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta jajeczna z awokado (jajko kurze, awokado, majonez), pomidor malinowy, szczypiorek herbata wieloowocowa z miodem

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Indyk grillowany z kaszą jęczmienną  (kasza jęczmienna, olej, udziec indyczy), kalafior z brokułem z bułką tartą (kalafior, brokuł, bułka tarta, masło)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i powidłami (weka pszenna, powidła śliwkowe, masło)kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

PIĄTEK 24.11.2023     (987kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), indyk Jaś, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, zacierka).

Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, mąka pszenna) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), kapusta kiszona z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z granolą (jogurt naturalny, cukier waniliowy, granolą owocowa).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

10lis2023

PONIEDZIAŁEK 13.11.2023   (987kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem łazanki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny).

Kurczak gyros (filet z kurczaka, przyprawa gyros, olej), ryż (ryż paraboliczny), mix sałat z pomidorkami z oliwą z oliwek (mix sałat, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek)

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody leśne) i chrupki kukurydziane.

WTOREK 14.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), pasta z szynki z majonezem (szynka Juranda, majonez), ogórek kiszony, kiełki lucerny, herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Kopytka na słodko (mąka pszenna, ziemniaki, jajko, ser biały), brzoskwinia, ananas.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), indyk Jaś,pomidor, , herbata miętowa słodzona miodem.

ŚRODA 15.11.2023    (975kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, sopocka,pomidor malinowy, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ogórkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, zacierka, ogórek kiszony, śmietana 18%).

Sznycelki wieprzowe (łopatka, jajko kurze, buka tarta, olej), ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka Colesław (kapusta, marchew, majonez)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kisiel z wiśniowy (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier), wafelek ryżowy.

CZWARTEK 16.11.2023    (990kacl)

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), bryndza z warzywami (ser biały, rzodkiewka, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu marchewka do chrupania.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%).

Paluszki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej), roszponka z pomidorkami (roszponka, pomidorki, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Banan z jogurtem i granolą czekoladową (banan, jogurt naturalny, granolą czekoladowa).

PIĄTEK 17.11.2023   (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, jajka kurze, mąka pszenna, brokuł).

Gulasz indyczy (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), marchew mini z masełkiem (marchewka, masło)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Torcik jogurtowy zebra (jogurt naturalny, żelatyna, cukier puder, kakao, maliny)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content