Jadłospis

17lis2023

PONIEDZIAŁEK 20.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik, masło), powidło śliwkowe, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana 18%).

Potrawka z kurczaka z warzywami i makaronem (filet z kurczaka, mieszanka warzywna, olej, makaron pszenny).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody, miód), chrupsy owocowe

WTOREK 21.11.2023   (989kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, weka pszenna z masłem (mąka pszenna, masło) filet zapiekany na maśle, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa z miodem (herbata, miód)

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Krem z marchwi z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, groszek ptysiowy).

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (łopatka wp., jajko kurze, bułka tarta), kasza bulgur (kasza bulgur, olej), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką z sosem jogurtowo-majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, marchew, jogurt naturalny, majonez).

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy ( mleko krowie, kakao, cukier, mąka pszenna) ,wafelek kukurydziany.

ŚRODA 22.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane),ser żółty wędzony (ser żółty wędzony), pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku (mleko krowie, kakao) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem z(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, gluten).

Makaron świderki z koktajlem truskawkowym  (makaron pszenny, jogurt naturalny, truskawki).

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, masło), polędwica z liściem, zielona sałata, rzodkiewka, herbata malinowa słodzona miodem.

CZWARTEK 23.11.2023    (985kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), pasta jajeczna z awokado (jajko kurze, awokado, majonez), pomidor malinowy, szczypiorek herbata wieloowocowa z miodem

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Indyk grillowany z kaszą jęczmienną  (kasza jęczmienna, olej, udziec indyczy), kalafior z brokułem z bułką tartą (kalafior, brokuł, bułka tarta, masło)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i powidłami (weka pszenna, powidła śliwkowe, masło)kakao na mleku (kakao, mleko krowie)

PIĄTEK 24.11.2023     (987kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), indyk Jaś, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, zacierka).

Sznycelki rybne (miruna, jajko kurze, mąka pszenna) z ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), kapusta kiszona z marchewką (kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z granolą (jogurt naturalny, cukier waniliowy, granolą owocowa).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

10lis2023

PONIEDZIAŁEK 13.11.2023   (987kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie) .

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem łazanki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, makaron pszenny).

Kurczak gyros (filet z kurczaka, przyprawa gyros, olej), ryż (ryż paraboliczny), mix sałat z pomidorkami z oliwą z oliwek (mix sałat, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek)

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Koktajl jagodowy (jogurt naturalny, jagody leśne) i chrupki kukurydziane.

WTOREK 14.11.2023    (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (płatki owsiane, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, masło), pasta z szynki z majonezem (szynka Juranda, majonez), ogórek kiszony, kiełki lucerny, herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Kopytka na słodko (mąka pszenna, ziemniaki, jajko, ser biały), brzoskwinia, ananas.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), indyk Jaś,pomidor, , herbata miętowa słodzona miodem.

ŚRODA 15.11.2023    (975kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło), ser żółty wędzony, sopocka,pomidor malinowy, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie) – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa ogórkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, zacierka, ogórek kiszony, śmietana 18%).

Sznycelki wieprzowe (łopatka, jajko kurze, buka tarta, olej), ziemniakami puree (ziemniaki, mleko krowie), surówka Colesław (kapusta, marchew, majonez)

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier).

Podwieczorek: Kisiel z wiśniowy (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier), wafelek ryżowy.

CZWARTEK 16.11.2023    (990kacl)

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku (kasza kukurydziana, mleko krowie), chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), bryndza z warzywami (ser biały, rzodkiewka, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata malinowa.

Po śniadaniu marchewka do chrupania.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%).

Paluszki rybne (miruna, jajko kurze, bułka tarta, olej), ryż żółty (ryż, kurkuma, olej), roszponka z pomidorkami (roszponka, pomidorki, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier).

Podwieczorek: Banan z jogurtem i granolą czekoladową (banan, jogurt naturalny, granolą czekoladowa).

PIĄTEK 17.11.2023   (989kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, żytnia, owies, masło), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, jajka kurze, mąka pszenna, brokuł).

Gulasz indyczy (udziec indyczy, mąka pszenna, cebula, olej), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), marchew mini z masełkiem (marchewka, masło)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier).

Podwieczorek: Torcik jogurtowy zebra (jogurt naturalny, żelatyna, cukier puder, kakao, maliny)

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

3lis2023

PONIEDZIAŁEK 06.11.2023   (980kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), twarożek ze szczypiorkiem  (ser biały płt., szczypiorek), papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z ryżem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, śmietana 18%, ryż).

Pieczony udziec z kurczaka w sosie własnym (udziec z kurczaka, olej, cebula, mąka pszenna) z kaszą pęczak (kasza pęczak, olej), duszona marchew z groszkiem i z masełkiem (marchew z groszkiem, masło).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Batonik crunchy bananowy (gluten), mleko (mleko krowie).

WTOREK 07.11.2023  (990kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (płatki ryżowe, mleko krowie), chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), polędwica tradycyjna, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata malinowa.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, kalafior,  śmietana 18%, por, płatki migdałowe).

Bitki schabowe w sosie  (schab b/k, mąka pszenna, olej, cebula) z kaszą bulgur (kasza bulgur, olej) , sałatka z buraczków (buraki, jabłko, cebula, olej)

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z kruszonką (mąka tortowa, jajka kurze, mleko krowie, masło, drożdże, cukier), rozgrzewająca herbatka z miodem i imbirem.

ŚRODA 08.11.2023   (978kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski z masłem (mąka żytnia, mąka pszenna, masło),kabanosy drobiowe,pomidory malinowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku (kakao, mleko krowie, cukier)– podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka kurze).

Ryż z jabłkami prażonymi i polewą jogurtowo- cynamonową (ryż, jabłka, cynamon, jogurt naturalny).

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), filet  z bobrownik, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa.

CZWARTEK 09.11.2023   (982kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, masło), jajko gotowane (jajko kurze), rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa z miodem

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, ryż, śmietana 18%).

Makaron penne z kurczakiem w sosie szpinakowo śmietanowym (makaron pszenny, filet z kurczaka, szpinak, śmietana18%, olej)

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-bananowy (jogurt naturalny, banan, truskawka), pieczywo chrupkie (pieczywo wielozbożowe)

PIĄTEK 10.11.2023   (987kcal)

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (cieciorka, suszone pomidory), ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krupnik z kasza jęczmienną i ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 18%, kasza jęczmienna, ziemniaki).

Ryba panierowana (miruna, bułka tarta, jajko kurze, olej), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko, masło), Surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej)

Kompot truskawkowo – agrestowy (truskawki, agrest, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany (gluten, mleko, jajka), kakao na mleku (kakao, mleko krowie).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

27paź2023

PONIEDZIAŁEK 30.10.2023r.   (970kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, masło), pasztet wp. (gluten, jajo kurze), ogórek kiszony,  kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria, cukier, mleko krowie).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem literki posypana koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchew, , kalafior, pietruszka, seler, por, mleko krowie, makaron glutenowy, mąka pszenna).

Pieczony udziec z kurczaka w ziołach prowansalskich (udziec z kurczaka, zioła prowansalskie, olej rzepakowy), kasza gryczana (kasza gryczana, olej rzepakowy), duszona marchew baby z masełkiem (marchew baby, masło)  

Kompot wieloowocowy (mieszanka wieloowocowa, cukier)

Podwieczorek: Waniliowy deserek z musem malinowym i płatkami migdałowymi (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy, maliny,  płatki migdałowe)

WTOREK 31.10.2023r.   (998kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (mleko krowie, płatki jaglane), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, ziarna słonecznika) z masłem (masło), serek śmietankowy z pestkami dyni (serek śmietankowy, pestki dyni), papryka czerwona, herbata owoce lasu z miodem (herbata owocowa, miód wielokwiatowy)

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Rozgrzewający krem dyniowo – marchewkowy  z groszkiem ptysiowym  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, dynia, marchew, seler, por, mleko, groszek ptysiowy).

Gulasz wieprzowy (łopatka ekstra, cebula, olej, mąka pszenna), kasza pęczak (kasza pęczak, olej), ogórek kiszony pokrojony w słupeczki.

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Chałka (mąka pszenna, mleko, drożdże, jajka kurze, masło), mleko (mleko krowie).

ŚRODA 01.11.2023r.   

Wszystkich Świętych

CZWARTEK 02.11.2023r.   (985kacl)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (kasza manna, mleko krowie), weka pszenna z masłem i powidłami (mąka pszenna, masło, powidła), herbata z miodem i cytryną (herbata, miód wielokwiatowy, cytryna)

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Pomidorowa z ryżem i mięskiem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pomidory w puszce, udko z kurczaka,  ryż).

Makaron z serem i polewą jagodową (makaron pszenny, ser biały, jagody leśne).

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy (jogurt naturalny, brzoskwinia), chrupki kukurydziane.

PIĄTEK 03.11.2023r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka owsiana, masło), schab na maśle, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata malinowa z miodem.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa brokułowa  z natka pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Ryba po grecku (miruna, włoszczyzna, pomidory w puszce), ziemniaki puree (ziemniaki, masło, mleko krowie).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier)

Podwieczorek: Rogalik maślany (mąka pszenna), kakao (kakao, mleko krowie).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

20paź2023

PONIEDZIAŁEK 23.10.2023r.   (970kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), parówki z szynki (gluten), ogórek kiszony, ketchup,  kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszki.

Obiad: Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).

Makaron kolanka z białym serem i polewą truskawkowo – jogurtową (mleko, gluten, jajka).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), kurczak z bobrownik, pomidor, ogórek zielony, herbata rumiankowa słodzona miodem.

WTOREK 24.10.2023r.   (958kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), szynka alpejska, papryka czerwona, zielona sałata, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Krem dyniowy z grzankami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, zielony groszek, brokuły, seler, por, mleko).

*Pieczeń rzymska z kaszą bulgur (gluten, jajka), ogórki zielone ze śmietaną (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Budyń o smaku czekoladowym (gluten, mleko, kakao) z polewą malinową.

ŚRODA 25.10.2023r.    (965kcal)

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),ser żółty (mleko), polędwica sopocka,  pomidor malinowy, ogórek zielony, roszponka,  kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa brukselkowa zabielana z makaronem literki i natka pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).

 Ryba na parze w cytrynie (miruna) z ziemniakami, szpinak duszony ze śmietanką  (śmietana 30%).

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Chleb pszenny z masłem (gluten, mleko), powidło śliwkowe, mleko z miodem

CZWARTEK 26.10.2023r.   (983kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku (gluten) na mleku, weka pszenna z masłem (mleko), mozzarella, pomidorki koktajlowe, rukola, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, pomidory w puszce, ziemniaki).

Pulpety w pomidorach z ryżem (gluten, jajka, seler), sałata zielona z sosem jogurtowym (mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Torcik waniliowy z polewą truskawkową (mleko).

PIĄTEK 27.10.2023r.   (990kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka owsiana)z masłem (mleko), schab na maśle, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa ziemniaczana z natka pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Fasolka po bretońsku z kiełbaską (mąka pszenna), weka pszenna.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny), chrupki kukurydziane.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

13paź2023

PONIEDZIAŁEK 16.10.2023   (960kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane) z masłem, pasta z serka śmietankowego i łososia i koperku (mleko), papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajko  kurze).

Udziec z indyka pieczony z ziemniakami (pszenica), mini marchewka z masełkiem.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Deserek z granolą czekoladową i miodem (ser biały, jogurt naturalny, miód)

WTOREK 17.10.2023   (983Kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa z zielonych warzyw z ryżem i mięskiem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana).

Bułki na parze z koktajlem truskawkowym  (mąka pszenna, jajka, drożdże, jogurt naturalny).

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem ser żółty wędzony, pomidor, herbatka malinowa.

ŚRODA 18.10.2023   (965kcal)

Śniadanie: Bułeczki pikaro (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, kabanosy drobiowe,pomidor malinowy, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, groszek zielony, mąka pszenna).

Zraz w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur (pszenica), ogórek kiszony z cebulą i oliwą z oliwek.

Kompot z czerwonej porzeczki.

Podwieczorek: Banan z jogurtem i crunchy owocowym .

CZWARTEK 19.10.2023   (978Kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Grysikowa z koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, kasza manna).

Makaron spaghetti z sosem mięsno pomidorowym z parmezanem (makaron, pieczeń wołowa, pomidory, parmezan)

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Kruche ze śliwkami (jajka mąka pszenna, śmietana 18%),  soczek mandarynkowy

PIĄTEK 21.10.2022   (960kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, pasta z sera białego z suszonymi pomidorami, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu śliwka.

Obiad: Rosół z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por, pulpa pomidorowa).

Zapiekany łosoś z parmezanem (łosoś, parmezan, jajka) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką olej rzepakowy.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Bułeczka maślana (mąka pszenna, jajka) z powidłem, herbatka owocowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content