Jadłospis

20wrz2024

PONIEDZIAŁEK 23.09.2024r.  (1200kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z płatkami migdałowymi  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z kaszą bulgur  (marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, ananas).

Kompot wiśniowy (wiśnie, cukier).

Podwieczorek: *Koktajl truskawkowo – bananowy (mleko, jogurt naturalny), wafelek ryżowy.

WTOREK 24.09.2024r. (1350kcal)

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, pasta z szynki z majonezem (szynka naturalna, majonez, szczypiorek), ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, ogórek kiszony, ziemniaki).

Gulasz wołowy z makaronem penne (wołowina pieczeń, mąka pszenna, makaron pszenny), roszponka z pomidorkami skropiona oliwą z oliwek.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek: Torcik jogurtowo kakaowy (jogurt naturalny, kakao, cukier, żelatyna)

ŚRODA 25.09.2024r.  (1360kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanos drobiowy, mozzarella,pomidor, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, ryż, koperek).

Kopytka polane masełkiem i bułka tartą (ziemniaki, ser biały, mąka pszenna, jajko kurze, masło, bułka tarta)

Kompot czerwona porzeczka (porzeczka czerwona, cukier)

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbatka czarna z cytryną.

CZWARTEK 26.09.2024r.  (1359kcal)

Śniadanie: Kasza mann  na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), ser żółty, pomidor, herbata rumianek.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem  (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, pieczarki, makaron pszenny).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko, bułka tarta) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Deser jogurtowy z malinami (jogurt naturalny, cukier, maliny).

PIĄTEK 27.09.2024r.  (1360kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, bryndza waniliowa (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy), kawa zbożowa(jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, brokuł, ziemniaki).

Filet z indyka grillowany (filet indyczy, zioła prowansalskie, olej) z kaszą jęczmienną, buraczki na ciepło (buraki, śmietana 18%).

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Chałka (mąka pszenna, jajka) z powidłami, herbata miętowa

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

13wrz2024

PONIEDZIAŁEK 16.09.2024 (990kcal)

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, awanturka ze szprotkami i szczypiorkiem , rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Makaron z serem   (ser biały, makaron pszenny), mus truskawkowy  (truskawki).

Kompot wieloowocowy (mieszanka owocowa, cukier)

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), chrupki kukurydziane

WTOREK 17.09.2024  (985kcal)

Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, sałata zielona, herbata miętowa

Po śniadaniu banany.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna,jajo kurze).

Kolorowe leczo z ryżem (papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, pomidory, cukinia, udziec z kurczaka)

Kompot truskawkowy (truskawki, cukier)

Podwieczorek: Kanapka z jajkiem i rzodkiewką (chleb sielankowy, masło, jajko, rzodkiewka), sok marchewkowy

ŚRODA 18.09.2023  (989 kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, żywiecka, ser żółty ogórek kiszony, pomidor kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Zrazik wieprzowy  w sosie pomidorowym (szynka wieprzowa, jajka, bułka tarta, passata pomidorowa, śmietana 18%) z kaszą gryczaną, brokuł

Kompot z czerwonej porzeczki (czerwona porzeczka, cukier).

Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy (wiśnie, cukier, mąka ziemniaczana), chrupsy owocowe

CZWARTEK 19.09.2024   (990kcal)

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka włoska, papryka żółta,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, kalafior).

Ryba z pieca panierowana (miruna, bułka tarta, jajka kurze, mleko krowie), ziemniaki puree (ziemniaki, mleko krowie), surówką z kiszonej kapusty z marchewką (kapusta, marchew, jabłko, olej rzepakowy)

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier)

Podwieczorek: Mleko z miodem (mleko, krowie, miód), ciasteczko zbożowe.

PIĄTEK 20.09.2024  (989 kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny  z masłem, pasta jajeczna (jajko, majonez, szczypiorek), rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, mleko krowie) na mleku.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad: Zupa ziemniaczana  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, ziemniaki).

Udziec z kurczaka  w sosie koperkowym (udziec z kurczaka, koperek, mąka pszenna, śmietana 18%) z kaszą pęczak, bukiet warzyw z masełkiem.

Kompot śliwkowy (śliwki, cukier)

Podwieczorek:  Smoothie jabłkowo-bananowe (sok jabłkowy, banany), wafelek kukurydziany.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

6wrz2024

PONIEDZIAŁEK 09.09.2024  (984kcal)

Śniadanie: Weka pszenna z masłem, powidło śliwkowe, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna).

Meksykański kociołek z kaszą bulgur (pomidory, fasolka czerwona, kukurydza, filet z kurczaka, kolorowa papryka, cebula).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Kukurydza gotowana, sok owocowy

WTOREK 10.09.2024  (990kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty wędzony, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Rosół drobiowy z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka).

Bitki schabowe w sosie własnym, ziemniaki, buraczki na ciepło.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Ptasie mleczko o smaku mango (jogurt naturalny, żelatyna).

ŚRODA 11.09.2024 (988 kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, kabanosy wieprzowe, mozzarella, pomidory, rukola,  kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Racuszki  polewą jogurtowo – cynamonową, mus brzoskwiniowy.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy z masłem i schabem z czarnuszką, ogórek kiszony, herbata rumiankowa

CZWARTEK 12.09.2024  (989kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony,  herbata mięta z cytryną

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Kotlet mielony drobiowy z pieca ( jajko, bułka tarta), kasza kuskus, marchewka mini z masełkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem z *domową nutellą (daktyle, orzechy laskowe, kakao), lemoniada pomarańczowa

PIĄTEK 13.09.2024  (987kcal)

Śniadanie: Bułka pikaro  (mąka pszenna, mąka razowa) z masłem, szynka Kniazia, kolorowe papryczki, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad Zupa  ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Ryba (miruna) smażona (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami i szpinak duszony.

Kompot jabłko – rabarbar.

Podwieczorek:  Banan z jogurtem i granolą (jogurt naturalny, granola).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

2wrz2024

PONIEDZIAŁEK 02.09.2024r (985kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, żurek, ziemniaki, śmietana 18%).

Ryż z koktajlem truskawkowym (ryż, jogurt nat., truskawki)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier).

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, masło), szynka Kniazia, papryka czerwona, herbata owocowa

WTOREK 03.09.2024r. (990kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa z zielonych warzyw z ryżem  (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, szpinak, groszek zielony, ryż, śmietana 18%).

Makaron spaghetti z sosem bolognese z parmezanem (makaron pszenny, passata pomidorowa, wołowe pieczeniowe, ser parmezan, zioła prowansalskie, olej, cebula)

Kompot wiśniowy (wiśnia, cukier)

Podwieczorek: Jogurt waniliowy z chrupkami kukurydzianymi (jogurt naturalny, cukier waniliowy).

ŚRODA 04.09.2024r. (983kcal)

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty,  pomidory, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, koperek, seler, śmietana 18%, makaron zacierka).

Bitka indycza w sosie paprykowym (mąka pszenna, mleko), ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego z cebulką

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa, cukier)

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe ze śliwkami (mąka pszenna, jajka kurze, mleko krowie, masło, śliwki), soczek wieloowocowy.

CZWARTEK 05.09.2024r. (990 kcal)

Śniadanie: Waniliowa kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), *pasta z tuńczyka, szczypiorek, rzodkiewka, herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Pulpety wołowo-wieprzowe sosie  własnym (jajka, bułka pszenna, śmietana 18%) z kasza bulgur, fasolka szparagowa z masełkiem.

Kompot truskawkowo-agrestowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa.

PIĄTEK 06.09.2024r. (987kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).

Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, cebula, marchew, jabłko, olej).

Kompot z czarnej porzeczki (czarna porzeczka, cukier).

Podwieczorek: Deserek serowy z musem truskawkowym (ser biały, truskawki, cukier).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content