PONIEDZIAŁEK 12.09.2022
Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa z zielonych warzyw z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, szpinak, jajka, mąka pszenna, brokuł, groszek zielony).
Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, seler, por), surówka z marchewki z pomarańczą.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Jogurt waniliowy z chrupkami kukurydzianymi (jogurt naturalny, cukier waniliowy).
WTOREK 13.09.2022
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu winogrona.
Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, ogórek kiszony, cebula).
Ryż z prażonymi jabłkami z polewą jogurtowo – cynamonową (jogurt naturalny).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik), ser żółty wędzony, papryka żółta, herbata malinowa.
ŚRODA 14.09.2022
Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kiełbasa żywiecka,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną i koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Łazanki z mięskiem i kapustą (kapusta biała, łata wołowa, mąka pszenna, jajka, cebula)
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem i miodem, herbata czarna z cytryną.
CZWARTEK 15.09.2022
Śniadanie: Waniliowa kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), jajko gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, herbata czarna.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, fasolka szparagowa z masełkiem.
Kompot truskawkowo-agrestowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony, herbata owocowa.
PIĄTEK 16.09.2022
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, *pasta z tuńczyka z serkiem śmietankowym, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).
Indyk w sosie paprykowym (mąka pszenna) z kaszą bulgur, ogórki zielone ze śmietaną.
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: *Deserek jogurtowy z musem truskawkowym (jogurt naturalny, cukier).
*wyrób własny,
składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną