Jadłospis na tydzień od 12.09.2022r. do 16.09.2022r.

PONIEDZIAŁEK 12.09.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z zielonych warzyw z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, szpinak, jajka, mąka pszenna, brokuł, groszek zielony).

Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, seler, por), surówka z marchewki z pomarańczą.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Jogurt waniliowy z chrupkami kukurydzianymi (jogurt naturalny, cukier waniliowy).

WTOREK 13.09.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrona.

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, ogórek kiszony, cebula).

Ryż z prażonymi jabłkami z polewą jogurtowo – cynamonową (jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik), ser żółty wędzony, papryka żółta, herbata malinowa.

ŚRODA 14.09.2022

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kiełbasa żywiecka,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jaglaną i koperkiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Łazanki z mięskiem i kapustą (kapusta biała, łata wołowa, mąka pszenna, jajka, cebula)

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem i miodem, herbata czarna z cytryną.

CZWARTEK 15.09.2022

Śniadanie: Waniliowa kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), jajko gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, herbata czarna.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, fasolka szparagowa z masełkiem.

Kompot truskawkowo-agrestowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony, herbata owocowa.

PIĄTEK 16.09.2022

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni z masłem, *pasta z tuńczyka z serkiem śmietankowym, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).

Indyk w sosie paprykowym (mąka pszenna) z kaszą bulgur, ogórki zielone ze śmietaną.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: *Deserek jogurtowy z musem truskawkowym (jogurt naturalny, cukier).

*wyrób własny,

składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content