PONIEDZIAŁEK 19.09.2022
Śniadanie: Weka pszenna (mąka pszenna) z masłem, *twarożek z rzodkiewką (ser biały, jogurt naturalny) i szczypiorkiem, kakao na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).
Udziec indyczy pieczony z kaszą bulgur, sałata zielona ze śmietaną.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, cukier), wafelek ryżowy.
WTOREK 20.09.2022
Śniadanie: Płatki o smaku bananowym (mąka pszenna pełnoziarnista, mąka kukurydziana, jęczmienna, owsiana) na mleku, chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser żółty, pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, mąka żytnia).
Makaron z koktajlem jagodowym (mąka pszenna, jajka, jogurt naturalny).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka naturalna, ogórek zielony, herbatka miętowa.
ŚRODA 21.09.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, filet z bobrownik, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu nektarynka.
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Gulasz wieprzowy (mąka pszenna, szynka wieprzowa) z kaszą jęczmienną, ogórki kiszone z cebulką.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Twarożek z migdałami i miodem (ser biały, jogurt naturalny).
CZWARTEK 22.09.2022
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), *pasta z jajek (jogurt naturalny, majonez) , szczypiorek, papryka czerwona, herbata czarna.
Po śniadaniu winogrono.
Obiad: Zupa krem pomidorowy z grzankami pszennymi(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Ryba (miruna) na parze w cytrynie, ziemniaki, marchewka z groszkiem zielonym i masełkiem.
Kompot truskawkowo-agrestowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, bekon tradycyjny, zielona sałata, herbata owocowa.
PIĄTEK 23.09.2022
Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Kartoflanka z warzywami(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, por, ziemniaki).
Kurczak gyros z żółtym ryżem, roszponka z pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek.
Kompot z czerwonej porzeczki.
Podwieczorek: *Ciasto drożdżowe z kruszonką maślaną (mąka pszenna, masło, mleko, jajka, drożdże).
*wyrób własny,
składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną