Jadłospis na tydzień od 26.09.2022r. do 30.09.2022r.

PONIEDZIAŁEK 26.09.2022 

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, pasztet wieprzowy, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem (marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, ananas).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Koktajl truskawkowo – bananowy (mleko, jogurt naturalny), wafelek ryżowy.

WTOREK 27.09.2022

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, *pasta z szynki z majonezem (jajka, gorczyca), pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrona.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Gulasz wołowy z makaronem penne (mąka pszenna, jajka), surówka z marchewki z jabłkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbatka malinowa słodzona miodem.

ŚRODA 28.09.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kiełbasa krakowska mini, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego. 

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krupnik z mięskiem z indyka i warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, kasza jęczmienna).

*Racuchy drożdżowe z polewą truskawkową (mąka, jaka, drożdże, mleko).

Kompot czerwona porzeczka.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, herbatka czarna z cytryną.

CZWARTEK 29.09.2022 

Śniadanie: Kasza mann  na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), szynka naturalna, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki. 

Obiad: Zupa krem z dyni z pestkami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Torcik jogurtowo – kakaowy (jogurt naturalny, żelatyna, kakao) z polewą wiśniową.

PIĄTEK 30.09.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, bryndza waniliowa (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy), kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria)

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por). 

Filet z indyka grillowany z kaszą bulgur, buraczki czerwone na ciepło.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Bułeczka drożdżowa (mąka pszenna, jajka) z masełkiem jogurt pitny o smaku mango (jogurt naturalny, mleko).

*wyrób własny

składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content