Jadłospis na tydzień od 03.10.2022r. do 07.10.2022r.

PONIEDZIAŁEK 03.10.2022

Śniadanie: Weka pszenna (mąka pszenna) z masłem, serek śmietankowy (mleko), ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Makaron z sosem mięsno – warzywnym (mąka pszenna, jajka, szynka wieprzowa, seler, pietruszka, marchewka, por, pomidory).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Budyń waniliowy (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, cukier waniliowy, mleko) z musem malinowym.

WTOREK 04.10.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu nektarynka.

Obiad: Zupa rosołowa z kaszą manną (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki).

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami (łopatka wieprzowa, brokuł, marchew, kalafior, mleko, masło, mąka pszenna).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka bracka, pomidor, herbatka owocowa słodzona miodem.

ŚRODA 05.10.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, kabanosy wieprzowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

*Kluski na parze z polewą jogurtowo waniliową i brzoskwinią (mleko, masło, jajka, mąka pszenna, drożdże, jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, filet drobiowy, ogórek kiszony, herbatka czarna z cytryną.

CZWARTEK 06.10.2022

Śniadanie: Płatki owsiane  na mleku, chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia), *pasta twarogowa z miętą (ser biały, jogurt naturalny), papryka żółta i czerwona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu winogrono.

Obiad: Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, ziemniaki, kalafior, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Sznycelki wieprzowe z ziemniakami (łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna),*surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo – śmietanowym (koperek, marchewka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Koktajl truskawkowy (mleko, jogurt naturalny), wafelek ryżowy.

PIĄTEK 07.10.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem,*pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem (majonezem, jogurt naturalny, jajka), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).

Ryba na parze (miruna) z warzywami i kaszą kuskus, marchewka z groszkiem i masełkiem.

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: *Ciasto kruche z borówkami (mąka pszenna, jajka, masło), herbata miętowa z miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content