PONIEDZIAŁEK 03.10.2022
Śniadanie: Weka pszenna (mąka pszenna) z masłem, serek śmietankowy (mleko), ogórek zielony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).
Makaron z sosem mięsno – warzywnym (mąka pszenna, jajka, szynka wieprzowa, seler, pietruszka, marchewka, por, pomidory).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Budyń waniliowy (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, cukier waniliowy, mleko) z musem malinowym.
WTOREK 04.10.2022
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu nektarynka.
Obiad: Zupa rosołowa z kaszą manną (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki).
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami (łopatka wieprzowa, brokuł, marchew, kalafior, mleko, masło, mąka pszenna).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka bracka, pomidor, herbatka owocowa słodzona miodem.
ŚRODA 05.10.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, kabanosy wieprzowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa grochowa z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
*Kluski na parze z polewą jogurtowo waniliową i brzoskwinią (mleko, masło, jajka, mąka pszenna, drożdże, jogurt naturalny).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, filet drobiowy, ogórek kiszony, herbatka czarna z cytryną.
CZWARTEK 06.10.2022
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb krakowski z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia), *pasta twarogowa z miętą (ser biały, jogurt naturalny), papryka żółta i czerwona, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu winogrono.
Obiad: Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, ziemniaki, kalafior, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Sznycelki wieprzowe z ziemniakami (łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna),*surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo – śmietanowym (koperek, marchewka).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Koktajl truskawkowy (mleko, jogurt naturalny), wafelek ryżowy.
PIĄTEK 07.10.2022
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem,*pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem (majonezem, jogurt naturalny, jajka), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).
Ryba na parze (miruna) z warzywami i kaszą kuskus, marchewka z groszkiem i masełkiem.
Kompot truskawkowo – agrestowy.
Podwieczorek: *Ciasto kruche z borówkami (mąka pszenna, jajka, masło), herbata miętowa z miodem.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną