PONIEDZIAŁEK 10.10.2022
Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).
Makaron z białym serem i polewą jogurtowo- truskawkową (jogurt naturalny z mleka, mąka pszenna, jajka).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, kurczak z bobrownik, pomidor. Herbata czarna z cytryną słodzona miodem.
WTOREK 11.10.2022
Śniadanie: Kasza manna (pszenica) na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, schab z czarnuszką, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa koperkowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, jajka, śmietana).
Pieczeń rzymska (łopatka wieprzowa, jajka, mąka pszenna, cebula) z ziemniakami, ogórki zielone z koperkiem i jogurtem naturalnym.
Kompot truskawkowo – agrestowy.
Podwieczorek: *Kisiel brzoskwiniowy (mąka ziemniaczana, cukier) z chrupkami kukurydzianymi.
ŚRODA 12.10.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem, ser żółty,pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, brokuły, groszek zielony).
Gulasz z indyka (mąka pszenna, cebula), z kaszą jęczmienną, buraczki czerwone na ciepło.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Koktajl o smaku waniliowym (mleko, jogurt, naturalny), banan.
CZWARTEK 13.10.2022
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb sielankowy (mąka żytnia, mąka pszenna, siemię lniane, kasza manna) z masłem, *pasta jajeczna ze szczypiorkiem (jajka, majonez, gorczyca) papryka zielona, rzodkiewka, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa wielowarzywna z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, kalafior, brokuł, por, seler, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Sznycelki rybne (miruna, jajka, mąka pszenna) z ryżem, marchewka duszona z masełkiem.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Bułka pszenna (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony. Herbata czarna z cytryną słodzona miodem.
PIĄTEK 14.10.2022
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser biały, pomidor i szczypiorek kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po mandarynka.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).
Jajko gotowane w sosie koperkowym (mąka pszenna, śmietana) z ziemniakami, żółta fasolka szparagowa.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: * Ciasto drożdżowe ze śliwkami (mąka pszenna, masło, mleko, jajka), herbatka rozgrzewająca (miód, imbir, pomarańcze, goździki, cytryna).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną