PONIEDZIAŁEK 24.10.2022
Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem (mleko), *pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa wielowarzywna zabielana z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).
Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym (łopatka wieprzowa, pulpa pomidorowa, marchewka, seler, por, pietruszka, gluten, jajka).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Budyń śmietankowy (mleko, gluten) z malinami.
WTOREK 25.10.2022
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), kurczak z bobrownik, pomidor, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa fasolowa z mięskiem i ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por).
Racuchy drożdżowe z polewą jogurtową (gluten, jajka, mleko).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), ser żółty (mleko), rzodkiewka, zielony ogórek, herbata rumiankowa.
ŚRODA 26.10.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),szynka alpejska,pomidorki koktajlowe, papryka żółta, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu winogrona.
Obiad: Zupa brokułowa zabielana z ziemniakami i natka pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, mleko).
Bitki schabowe w sosie własnym, kasza bulgur (gluten), mini marchewki z masełkiem (mleko).
Kompot truskawkowo-agrestowy.
Podwieczorek: *Jogurcik truskawkowy do picia (mleko), wafelek kukurydziany.
CZWARTEK 27.10.2022
Śniadanie: Płatki owsiane (gluten) na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), *humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa z krem dyniowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, dynia, ziemniaki).
Kurczak z pieca z żółtym ryżem, zielona sałata z sosem winegret (miód, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie), pomidorkami koktajlowe.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Panna cotta waniliowa z polewą truskawkową (mleko).
PIĄTEK 28.10.2022
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), *pasta jajeczna ze szczypiorkiem (gorczyca), papryka czerwona i zielona, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu gruszki.
Obiad: Rosół z lanym ciastem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten, jajka).
Ryba (miruna) z pieca w pomidorach z ziemniakami, szpinak w śmietanie (mleko).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chałka drożdżowa (gluten, jajka) z masełkiem (mleko), kakao na mleku.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną