Jadłospis na tydzień od 24.10.2022r. do 28.10.2022r.

PONIEDZIAŁEK 24.10.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem (mleko), *pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa wielowarzywna zabielana z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).

Spaghetti z sosem mięsno – warzywnym (łopatka wieprzowa, pulpa pomidorowa, marchewka, seler, por, pietruszka, gluten, jajka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Budyń śmietankowy (mleko, gluten) z malinami.

WTOREK 25.10.2022

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), kurczak z bobrownik, pomidor, sałata zielona, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa fasolowa z mięskiem i ziemniakami(wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por).

Racuchy drożdżowe z polewą jogurtową (gluten, jajka, mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), ser żółty (mleko), rzodkiewka, zielony ogórek, herbata rumiankowa.

ŚRODA 26.10.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),szynka alpejska,pomidorki koktajlowe, papryka żółta, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu winogrona.

Obiad: Zupa brokułowa zabielana z ziemniakami i natka pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, mleko).

Bitki schabowe w sosie własnym, kasza bulgur (gluten), mini marchewki z masełkiem (mleko).

Kompot truskawkowo-agrestowy.

Podwieczorek: *Jogurcik truskawkowy do picia (mleko), wafelek kukurydziany.

CZWARTEK 27.10.2022

Śniadanie: Płatki owsiane (gluten) na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), *humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa z krem dyniowy z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, dynia, ziemniaki).

Kurczak z pieca z żółtym ryżem, zielona sałata z sosem winegret (miód, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie), pomidorkami koktajlowe.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Panna cotta waniliowa z polewą truskawkową (mleko).

PIĄTEK 28.10.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), *pasta jajeczna ze szczypiorkiem (gorczyca), papryka czerwona i zielona, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu gruszki.

Obiad: Rosół z lanym ciastem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten, jajka).

Ryba (miruna) z pieca w pomidorach z ziemniakami, szpinak w śmietanie (mleko).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chałka drożdżowa (gluten, jajka) z masełkiem (mleko), kakao na mleku.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content