Jadłospis na tydzień od 31.10.2022r. do 04.11.2022r.

PONIEDZIAŁEK 31.10.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem, serek śmietanowy (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, gluten, mleko).

Kurczak w sosie meksykańskim (fasola czerwona, kukurydza, papryka czerwona, pomidory) z ryżem, ogórek kiszony.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Pucharek jogurtowy z musem z mango (mleko).

WTOREK 01.11.2022

WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH

ŚRODA 02.11.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko), kabanosy drobiowe,pomidor, papryka żółta, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu chrupsy jabłkowe.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, mleko, gluten).

*Naleśniki z powidłami i polewą jogurtową (gluten mleko, jajka).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), polędwica sopocka, zielona sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

CZWARTEK 03.11.2022

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem, ser żółty (mleko), papryka czerwona, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa krem z białych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, pietruszka, seler, mleko, dynia, kalafior, ziemniaki).

Zrazy wieprzowe z pieczarkami z kaszą jęczmienną (łopatka wieprzowa, jajka, gluten, mleko), buraczki czerwone na ciepło ze śmietaną (mleko)

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Jabłka prażone z cynamonem i maślaną kruszonką (gluten, masło, jajka).

PIĄTEK 04.11.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), jajko gotowane, kiełki rzodkiewki, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu winogrono.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten, por, pulpa pomidorowa).

Sznycelki rybne z ziemniakami (miruna, jajka, gluten), kapusta kiszona z marchewką.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Koktajl waniliowy do picia, banan (mleko).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content