PONIEDZIAŁEK 31.10.2022
Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem, serek śmietanowy (mleko), papryka żółta i czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, gluten, mleko).
Kurczak w sosie meksykańskim (fasola czerwona, kukurydza, papryka czerwona, pomidory) z ryżem, ogórek kiszony.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Pucharek jogurtowy z musem z mango (mleko).
WTOREK 01.11.2022
WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH
ŚRODA 02.11.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko), kabanosy drobiowe,pomidor, papryka żółta, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu chrupsy jabłkowe.
Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuły, mleko, gluten).
*Naleśniki z powidłami i polewą jogurtową (gluten mleko, jajka).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), polędwica sopocka, zielona sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.
CZWARTEK 03.11.2022
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem, ser żółty (mleko), papryka czerwona, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa krem z białych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, pietruszka, seler, mleko, dynia, kalafior, ziemniaki).
Zrazy wieprzowe z pieczarkami z kaszą jęczmienną (łopatka wieprzowa, jajka, gluten, mleko), buraczki czerwone na ciepło ze śmietaną (mleko)
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Jabłka prażone z cynamonem i maślaną kruszonką (gluten, masło, jajka).
PIĄTEK 04.11.2022
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), jajko gotowane, kiełki rzodkiewki, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu winogrono.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten, por, pulpa pomidorowa).
Sznycelki rybne z ziemniakami (miruna, jajka, gluten), kapusta kiszona z marchewką.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Koktajl waniliowy do picia, banan (mleko).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną