PONIEDZIAŁEK 07.11.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), pasztet drobiowy (gorczyca, gluten), ogórek kiszony, papryka żółta, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu gruszki.
Obiad: Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).
Makaron kolanka z białym serem i polewą truskawkowo – jogurtową (mleko, gluten, jajka).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), kurczak z bobrownik, pomidor, ogórek zielony, herbata rumiankowa słodzona miodem.
WTOREK 08.11.2022
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), szynka alpejska, papryka czerwona, zielona sałata, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Krem z zielonych warzyw z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, zielony groszek, brokuły, seler, por, mleko).
*Pieczeń rzymska z kaszą bulgur (gluten, jajka), ogórki zielone ze śmietaną (mleko).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Budyń o smaku czekoladowym (gluten, mleko, kakao) z polewą malinową.
ŚRODA 09.11.2022
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),ser żółty (mleko), pomidorki koktajlowe, roszponka, ogórek zielony kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa brukselkowa zabielana z ziemniakami i natka pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).
Ryba na parze w cytrynie (miruna) z ziemniakami, mini marchewki z masełkiem (mleko).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb pszenny z masłem (gluten, mleko), filet drobiowy pieczony, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata jabłkowo-miętowa.
CZWARTEK 10.11.2022
Śniadanie: Kasza manna na mleku (gluten) na mleku, weka pszenna z masłem (mleko), serek śmietankowy, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).
Pulpety w pomidorach z ryżem (gluten, jajka, seler), sałata zielona z sosem jogurtowym (mleko).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Biało czerwony torcik waniliowy z polewą truskawkową (mleko).
PIĄTEK 11.11.2022
ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną