Jadłospis na tydzień od 07.11.2022r. do 11.11.2022r.

PONIEDZIAŁEK 07.11.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), pasztet drobiowy (gorczyca, gluten), ogórek kiszony, papryka żółta, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszki.

Obiad: Barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, brokuł, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).

Makaron kolanka z białym serem i polewą truskawkowo – jogurtową (mleko, gluten, jajka).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), kurczak z bobrownik, pomidor, ogórek zielony, herbata rumiankowa słodzona miodem.

WTOREK 08.11.2022

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), szynka alpejska, papryka czerwona, zielona sałata, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Krem z zielonych warzyw z płatkami migdałowymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, zielony groszek, brokuły, seler, por, mleko).

*Pieczeń rzymska z kaszą bulgur (gluten, jajka), ogórki zielone ze śmietaną (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Budyń o smaku czekoladowym (gluten, mleko, kakao) z polewą malinową.

ŚRODA 09.11.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),ser żółty (mleko), pomidorki koktajlowe, roszponka, ogórek zielony kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa brukselkowa zabielana z ziemniakami i natka pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).

 Ryba na parze w cytrynie (miruna) z ziemniakami, mini marchewki z masełkiem (mleko).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenny z masłem (gluten, mleko), filet drobiowy pieczony, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata jabłkowo-miętowa.

CZWARTEK 10.11.2022

Śniadanie: Kasza manna na mleku (gluten) na mleku, weka pszenna z masłem (mleko), serek śmietankowy, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Pulpety w pomidorach z ryżem (gluten, jajka, seler), sałata zielona z sosem jogurtowym (mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Biało czerwony torcik waniliowy z polewą truskawkową (mleko).

PIĄTEK 11.11.2022

ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content