PONIEDZIAŁEK 14.11.2022
Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem (mleko),*pasta twarogowa z tuńczykiem (mleko), szczypiorek, papryka żółta, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu chrupsy jabłkowe.
Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).
Udziec indyczy pieczony z kaszą bulgur (gluten), marchewka duszona z groszkiem zielonym i masełkiem (mleko).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Kaszka manna na słodko (gluten, mleko) z musem wiśniowym.
WTOREK 15.11.2022
Śniadanie: Musli (gluten, orzechy) na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), polędwica tradycyjna, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata malinowa.
Po śniadaniu melon.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (gluten), buraczki czerwone na ciepło.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem (mleko), ser żółty (mleko), pomidor, papryka zielona, herbata rumiankowa słodzona miodem.
ŚRODA 16.11.2022
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Rosolnik z lanym ciastem i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, gluten, jajka).
Ryż z jabłkami prażonymi i polewą jogurtowo- cynamonową (mleko).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), filet z bobrownik, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa.
CZWARTEK 17.11.2022
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).
Łazanki z kapustą i mięskiem wołowym (gluten, jajka).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Ciasto ucierane z jabłkami (gluten, jajka), herbata miętowa słodzona miodem.
PIĄTEK 18.11.2022
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),*humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Krupnik z kasza jaglaną i jęczmienną(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten).
Ryba (miruna) panierowana z ziemniakami (gluten, jajka), kapusta kiszona z marchewką
Kompot truskawkowo – agrestowy.
Podwieczorek: Rogalik maślany (gluten, mleko, jajka), kakao na mleku.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną