Jadłospis na tydzień od 14.11.2022r. do 18.11.2022r.

PONIEDZIAŁEK 14.11.2022

Śniadanie: Chleb pszenny (gluten) z masłem (mleko),*pasta twarogowa z tuńczykiem (mleko), szczypiorek, papryka żółta, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu chrupsy jabłkowe.

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).

Udziec indyczy pieczony z kaszą bulgur (gluten), marchewka duszona z groszkiem zielonym i masełkiem (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Kaszka manna na słodko (gluten, mleko) z musem wiśniowym.

WTOREK 15.11.2022

Śniadanie: Musli (gluten, orzechy) na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), polędwica tradycyjna, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata malinowa.

Po śniadaniu melon.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (gluten), buraczki czerwone na ciepło.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem (mleko), ser żółty (mleko), pomidor, papryka zielona, herbata rumiankowa słodzona miodem.

ŚRODA 16.11.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, gluten, jajka).

Ryż z jabłkami prażonymi i polewą jogurtowo- cynamonową (mleko).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), filet  z bobrownik, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata wieloowocowa.

CZWARTEK 17.11.2022

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Łazanki z kapustą i mięskiem wołowym (gluten, jajka).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Ciasto ucierane z jabłkami (gluten, jajka), herbata miętowa słodzona miodem.

PIĄTEK 18.11.2022

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),*humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Krupnik z kasza jaglaną i jęczmienną(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten).

Ryba (miruna) panierowana z ziemniakami (gluten, jajka), kapusta kiszona z marchewką

Kompot truskawkowo – agrestowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany (gluten, mleko, jajka), kakao na mleku.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content