Jadłospis na tydzień od 21.11.2022r. do 25.11.2022r.

PONIEDZIAŁEK 21.11.2022

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), serek śmietankowy (mleko), szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa ziemniaczana zabielana z natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, kalafior, pietruszka, seler, por, mleko).

Makaron penne (gluten, jajka) z sosem mięsno warzywnym i pomidorami (por, marchewka, pietruszka, seler, pulpa pomidorowa, łopatka wieprzowa).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Koktajl jagodowy (mleko) i chrupki kukurydziane.

WTOREK 22.11.2022

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb owsiany (gluten) z masłem (mleko), pasta z szynki z majonezem (jajka, gorczyca), ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Zupa krem selerowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

*Kopytka na słodko (gluten, jajka, mleko), marchewka z jabłkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), indyk Jaś,pomidor, papryka zielona, herbata miętowa słodzona miodem.

ŚRODA 23.11.2022

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka żytnia, mąka pszenna) z masłem (mleko),ser żółty,pomidorki koktajlowe, zielona sałata, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką  (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten, jajka).

Sznycelki wieprzowe (gluten, jajko) z ziemniakami, mini marchewki z masełkiem (mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Kisiel z mango, wafelek ryżowy.

CZWARTEK 24.11.2022

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza mann) z masłem (mleko), bryndza z warzywami (mleko) rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

Po śniadaniu marchewka do chrupania.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Pulpety rybne (miruna) w pomidorach, kasza kuskus (gluten), roszponka z pomidorkami.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia), jajko gotowane  w sosie jogurtowo-majonezowym (groszek zielony, ogórek kiszony, szczypiorek, mleko, gorczyca) papryka czerwona, herbata malinowa.

PIĄTEK 25.11.2022

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies)z masłem (mleko), polędwica z liściem, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa brokułowa zabielana z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, jajka, gluten).

Kurczak gyros z żółtym ryżem, ogórek zielony z sosem koperkowo – jogurtowym (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Bułeczki drożdżowe ze śliwką i kruszonką (gluten, jajka, mleko), mleko z miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content