PONIEDZIAŁEK 28.11.2022
Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, mąka żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), pasztet drobiowy, szczypiorek, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Żurek zabielany z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).
Makaron z białym serem i polewą truskawkowo – jogurtową (mleko, gluten, jajka).
Kompot truskawkowo – agrestowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), rolada schabowa, pomidor, papryka zielona, herbata wieloowocowa słodzona miodem.
WTOREK 29.11.2022
Śniadanie: Müsli (gluten, orzechy) na mleku, chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), filet z bobrownik, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy z grzankami pszennymi (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, por).
Gulasz wieprzowy z kaszą pęczak (gluten), buraczki czerwone.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Pucharek serowy z płatkami migdałowymi i miodem (mleko).
ŚRODA 30.11.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko),kabanosy, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten, jajka).
Devolaj drobiowy z ryżem (gluten, jajka), surówka z marchewki i jabłka.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Sałatka owocowa z polewą jogurtową (banan, jabłko, gruszka, brzoskwinia, mleko).
CZWARTEK 01.12.2022
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem (mleko), ser żółty (mleko), rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.
Po śniadaniu marchewka do chrupania.
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).
Ryba (miruna) na parze w cytrynie z ziemniakami, kapusta kiszona z marchewką.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), kurczak z bobownik, ogórek kiszony, herbata rumiankowa słodzona miodem.
PIĄTEK 02.12.2022
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem (mleko), *pasta z jajek z majonezem i szczypiorkiem (jajka, gorczyca), kiełki buraka, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu mandarynka.
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko).
Kurczak w sosie meksykańskim (kukurydza, papryka, fasola czerwona, pomidory) z kaszą bulgur (gluten), roszponka z pomidorkami koktajlowymi.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Jogurcik waniliowy (mleko) z musem truskawkowym, herbata miętowa z miodem.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną