PONIEDZIAŁEK 30.01.2023
Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa wielowarzywna z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, por, mleko, gluten).
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z warzywami i ryżem (seler).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Deserek serowy z musem truskawkowym (mleko).
WTOREK 31.01.2023
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), *pasta jajeczna z majonezem (jajka, gorczyca), pomidor, szczypiorek, herbata wieloowocowa.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, por).
Łazanki z kapustą i mięskiem wołowym (gluten, jajka).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Jogurcik do picia o smaku mango (mleko), wafelek ryżowy.
ŚRODA 01.02.2023
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko),filet z bobrownik, pomidor, ogórek kiszony, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Barszcz biały zabielany z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten).
Pulpety rybne w sosie pomidorowym (miruna, jaka, gluten), kasza bulgur, mix zielonych sałat z sosem.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty salami (mleko), ogórek zielony, kiełki buraka, herbata malinowa z miodem.
CZWARTEK 02.02.2023
Śniadanie: Musli na mleku (gluten, orzechy), chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek, herbata malinowa z miodem.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, gluten, jajka, mleko).
Udziec z indyka pieczony z kaszą jęczmienną (gluten), buraczki czerwone.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem (mleko), bryndza na słodko z żurawiną (mleko), herbata wieloowocowa.
PIĄTEK 03.02.2023
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), filet zapiekany na maśle, ogórek kiszony, kiełki jarmużu, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa z grochu przecieranego z kiełbaską i makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko, gluten).
Jajko gotowane w sosie koperkowym z ziemniakami (mleko), marchewka z jabłkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Ciasto drożdżowe z borówkami, kakao (mleko, jaka, gluten, kakao).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną