PONIEDZIAŁEK 06.02.2023
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), tuńczyk z suszonymi pomidorami, szczypiorek, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu chrupsy jabłkowe z mango.
Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem i warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).
Makaron z białym serem i polewą jogurtowo – borówkową (gluten, jajka, mleko).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), szynka z liściem, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata z dzikiej róży.
WTOREK 07.02.2023
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (gluten), chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).
Zrazy w sosie pieczarkowym (gluten, jajka, mleko), z kaszą jęczmienną (gluten), ogórki kiszone z cebulką.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Budyń waniliowy z musem wiśniowym (mleko), wafelek kukurydziany.
ŚRODA 08.02.2023
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, siemię lniane, słonecznik) z masłem (mleko),indyk Jaś, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa krem pomidorowy z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten).
Zapiekanka ziemniaczana z mięskiem, bukietem warzyw i żółtym serem (mleko, gluten).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Jogurcik waniliowy do picia (mleko), banan.
CZWARTEK 09.02.2023
Śniadanie: Płatki kukurydziane mleku, chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), ser biały z powidłem (mleko), herbata wieloowocowa.
Po śniadaniu mandarynki .
Obiad: Rosół drobiowo – wołowy z makaronem natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, gluten, jajka).
Ryba panierowana z ziemniakami (miruna, gluten, jajka), kapusta kiszona z marchewką.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek:*Śmietankowe ptasie mleczko w polewie czekoladowej z brzoskwiniami i ananasem (mleko, kakao), zaczarowany soczek (jabłko, pomarańcza, jarmuż, cytryna, pietruszka).
PIĄTEK 10.02.2023
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), *pasta z kurczaka z majonezem i szczypiorkiem (jajka, gorczyca), papryka czerwona, kiełki jarmużu, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko).
Kurczak gyros żółtym ryżem,mini marchewki z masełkiem.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella (mleko), rukola, pomidor, herbata z aronii.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną