Jadłospis na tydzień od 06.02.2023r. do 10.02.2023r.

PONIEDZIAŁEK 06.02.2023

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), tuńczyk z suszonymi pomidorami, szczypiorek, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu chrupsy jabłkowe z mango.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem i warzywami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).

Makaron z białym serem i polewą jogurtowo – borówkową (gluten, jajka, mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), szynka z liściem, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata z dzikiej róży.

WTOREK 07.02.2023

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku (gluten), chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Zrazy w sosie pieczarkowym (gluten, jajka, mleko), z kaszą jęczmienną (gluten), ogórki kiszone z cebulką.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Budyń waniliowy z musem wiśniowym (mleko), wafelek kukurydziany.

ŚRODA 08.02.2023

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, siemię lniane, słonecznik) z masłem (mleko),indyk Jaś, pomidor, roszponka, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa krem pomidorowy z grzankami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten).

Zapiekanka ziemniaczana z mięskiem, bukietem warzyw i żółtym serem (mleko, gluten).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Jogurcik waniliowy do picia (mleko), banan.

CZWARTEK 09.02.2023

Śniadanie: Płatki kukurydziane mleku, chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), ser biały z powidłem (mleko), herbata wieloowocowa.

Po śniadaniu mandarynki .

Obiad: Rosół drobiowo – wołowy z makaronem  natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, gluten, jajka).

Ryba panierowana z ziemniakami (miruna, gluten, jajka), kapusta kiszona z marchewką.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:*Śmietankowe ptasie mleczko w polewie czekoladowej z brzoskwiniami i ananasem (mleko, kakao), zaczarowany soczek (jabłko, pomarańcza, jarmuż, cytryna, pietruszka).

PIĄTEK 10.02.2023

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), *pasta z kurczaka z majonezem i szczypiorkiem (jajka, gorczyca), papryka czerwona, kiełki jarmużu, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, mleko).

Kurczak gyros  żółtym ryżem,mini marchewki z masełkiem.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, serek mozzarella (mleko), rukola, pomidor, herbata z aronii.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content