PONIEDZIAŁEK 20.02.2023
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (mleko), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu gruszki.
Obiad: Barszcz biły zabielany z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).
Makaron z białym serem i masełkiem na słodko (gluten, jajka, mleko).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb sielankowy z masłem (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna, mleko), szynka krucha, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata malinowa słodzona miodem.
WTOREK 21.02.2023
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku (gluten), chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), ser żółty, ogórek zielony, kiełki buraka, herbata wieloowocowa.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, por).
Kurczak po meksykańsku z kaszą bulgur (gluten), mix sałat z pomidorkami koktajlowymi.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Jogurcik waniliowy (mleko) z brzoskwiniami, wafelek kukurydziany.
ŚRODA 22.02.2023
Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, żytnia, słonecznik) z masłem (mleko),indyk Jaś, pomidor, ogórek kiszony, papryka żółta, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa porowa zabielana z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten, jajka).
Grillowana pierś z indyka z żółtym ryżem, ogórki zielone z sosem jogurtowym (mleko).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Ciasto marchewkowe z jabłkiem (gluten, jajka), herbata miętowa z miodem.
CZWARTEK 23.02.2023
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (gluten), chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), *pasta z tuńczyka z białym serkiem, szczypiorek, papryka czerwona, herbata wieloowocowa.
Po śniadaniu marchewka do chrupania.
Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, gluten, jajka, mleko).
Sznycelki wieprzowe z kaszą jęczmienną (jajka, gluten), buraczki czerwone.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem (mleko), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata malinowa.
PIĄTEK 24.02.2023
Śniadanie: Chleb pszenno – żytni (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), humus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler).
Ryba na parze w przyprawach z ziemniakami (miruna, gluten), kapusta kiszona z marchewką.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies), kiełbasa sucha z fileta, pomidor, papryka zielona, herbata rumiankowa z miodem.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną