PONIEDZIAŁEK 06.03.2023
Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko).
Filet pieczony z indyka z kaszą bulgur (gluten), marchewka z groszkiem i masełkiem (mleko).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: *Kasza manna z musem wiśniowym (mleko, gluten).
WTOREK 07.03.2023
Śniadanie: Zupa mleczna z lanym ciastem (gluten, mleko, jajka), chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), ser żółty, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata malina z dziką różą.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por, brokuł, groszek zielony).
Kotleciki z piersi kurczaka w panierce (jajka, gluten), ziemniaki, zielona sałata sosem jogurtowo – koperkowym (mleko).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Shake bananowy (mleko) z wafelkiem ryżowym.
ŚRODA 08.03.2023
Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, żytnia, słonecznik) z masłem (mleko),polędwica z liściem, pomidor, papryka zielona, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu mandarynka.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).
Łazanki z mięskiem wołowym i kapustą (gluten, jajka).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek:*Deser jogurtowy z musem truskawkowym i kruszonką maślaną (mleko, gluten, jajka).
CZWARTEK 09.03.2023
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (gluten), chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, gluten, jajka).
Ryba z pieca w cytrynie i ziołach z żółtym ryżem, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i sosem jogurtowym (mleko).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem (mleko), *pasta z kurczaka z majonezem (jajka, gorczyca), ogórek kiszony, herbata z aronii słodzona miodem.
PIĄTEK 10.03.2023
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), ser biały z rzodkiewką i szczypiorkiem (mleko), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten).
*Kluski na parze z polewą truskawkowo – jogurtową (gluten, jajka, mleko).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), filet z bobrownik, pomidor, kiełki jarmużu, herbata dzika róża-malina słodzona miodem.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną