Jadłospis na tydzień od 06.03.2023r. do 10.03.2023r.

PONIEDZIAŁEK 06.03.2023

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko).

Filet pieczony z indyka z kaszą bulgur (gluten), marchewka z groszkiem i masełkiem (mleko).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Kasza manna z musem wiśniowym (mleko, gluten).

WTOREK 07.03.2023

Śniadanie: Zupa mleczna z lanym ciastem (gluten, mleko, jajka), chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), ser żółty, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata malina z dziką różą.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krem z zielonych warzyw z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por, brokuł, groszek zielony).

Kotleciki z piersi kurczaka w panierce (jajka, gluten), ziemniaki, zielona sałata sosem jogurtowo – koperkowym (mleko).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Shake bananowy (mleko) z wafelkiem ryżowym.

ŚRODA 08.03.2023 

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, żytnia, słonecznik) z masłem (mleko),polędwica  z liściem, pomidor, papryka zielona, ogórek kiszony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu mandarynka.

Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko).

Łazanki z mięskiem wołowym i kapustą (gluten, jajka).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:*Deser jogurtowy z musem truskawkowym i kruszonką maślaną (mleko, gluten, jajka).

CZWARTEK 09.03.2023

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku (gluten), chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, gluten, jajka).

Ryba z pieca w cytrynie i ziołach z żółtym ryżem, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i sosem jogurtowym (mleko).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem (mleko), *pasta z kurczaka z majonezem (jajka, gorczyca), ogórek kiszony, herbata z aronii słodzona miodem.

PIĄTEK 10.03.2023

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), ser biały z rzodkiewką i szczypiorkiem (mleko), kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten).

*Kluski na parze z polewą truskawkowo – jogurtową (gluten, jajka, mleko).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), filet z bobrownik, pomidor, kiełki jarmużu, herbata dzika róża-malina słodzona miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content