Jadłospis na tydzień od 13.03.2023r. do 17.03.2023r.

PONIEDZIAŁEK 13.03.2023

Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), tuńczyk z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z kaszą manną i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko, gluten).

Makaron z białym serem i polewą jogurtowo – borówkową (gluten, jajka, mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem (mleko), indyk z bobrownik, pomidor, kiełki buraka, herbatka z dzikiej róży z miodem.

WTOREK 14.03.2023

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), ser żółty, ogórek zielony, kiełki jarmużu, herbata malinowa.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, por).

Kurczak po meksykańsku z kaszą bulgur (gluten), mix zielonych sałata z pomidorkami.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Jogurcik waniliowy (mleko) z brzoskwiniami, wafelek kukurydziany.

ŚRODA 15.03.2023

Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, żytnia, słonecznik) z masłem (mleko),kabanosy drobiowe, pomidor, papryka żółta, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa porowa zabielana z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten, jajka).

Schab duszony z warzywami (seler, pietruszka, marchewka, pomidory, por), ziemniaki, ogórki z jogurtem naturalnym (mleko).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: *Koktajl truskawkowy (mleko), banan.

CZWARTEK 16.03.2023

Śniadanie: Musli na mleku (gluten), chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko),*pasta jajeczna z majonezem (jajka, gorczyca), rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, jajka).

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, sałatka z buraczków.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: *Ciasto drożdżowe z borówkami (jajka, gluten, mleko), mleko z miodem.

PIĄTEK 17.03.2023

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), kiełbasa sucha z fileta, papryka zielona, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Barszcz biały zabielany z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten, mleko).

Ryba panierowana z żółtym ryżem (miruna, jajka, gluten, mleko), mini marchewki.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, mozzarella (mleko), rukola, pomidor, herbata z aronii słodzona miodem.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content