PONIEDZIAŁEK 20.03.2023
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), serek śmietankowy, papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko).
Makaron penne z sosem mięsno – warzywnym (gluten, jajka, mleko).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek:*Jogurcik z mango z chrupkim pieczywem jaglanym (mleko).
WTOREK 21.03.2023
Śniadanie: Płatki wielozbożowe z kakao na mleku (gluten), chleb graham (mąka pszenna graham , słonecznik) z masłem (mleko), polędwica z liściem, pomidor, kiełki buraka, herbata o smaku owoców leśnych..
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa krem dyniowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).
Pieczeń rzymska z kaszą bulgur (gluten, jajka), duszona marchewka z groszkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Weka pszenna (mąka pszenna) z masłem i powidłem śliwkowym, kakao na mleku (gluten, kakao, mleko).
ŚRODA 22.03.2023
Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko),filet z bobrownik, pomidor, ogórek kiszony, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten).
Ryba panierowana z ziemniakami (miruna, gluten, jajka), kapusta kiszona z marchewką.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Deserek serowy z miodem i płatkami migdałowymi (mleko).
CZWARTEK 23.03.2023
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb sielankowy (mąka pszenna, żytnia, siemię lniane, kasza manna) z masłem (mleko), ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z aronii.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa pomidorowa zbielana z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, jajka).
Indyk w sosie własnym z kaszą jęczmienną, mizeria z jogurtem naturalnym (mleko, gluten).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Ciasto piernikowe z jabłkami (jajka, gluten, kakao), herbata miętowa z miodem.
PIĄTEK 24.03.2023
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), pasta z szynki z majonezem (gorczyca, jajka), papryka zielona, papryka żółta, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbaską (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten).
*Naleśniki z serem białym i polewą truskawkową (gluten, mleko, jajka).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), kiełbasa sucha z fileta, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata malinowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną