PONIEDZIAŁEK 01.05.2023
ŚWIĘTO PRACY
WTOREK 02.05.2023
Śniadanie: Weka pszenna z masłem (mleko), ser biały, powidła śliwkowe, kakao na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną, mięskiem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, por).
Makaron penne z sosem warzywnym i żółtym serem (seler, mleko, gluten, jajka).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), polędwica z liściem, pomidor, szczypiorek, herbata z owoców leśnych słodzona miodem.
ŚRODA 03.05.2023
ŚWIĘTO KONSTYTUCJI 3 MAJA
CZWARTEK 04.05.2023
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna) z masłem (mleko), serek śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem (mleko), herbata z owoców leśnych z miodem.
Po śniadaniu mandarynki.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z kaszą bulgur (gluten, jajka), sałatka szwedzka z cebulką.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Jogurcik truskawkowy (mleko) z wafelkiem ryżowym.
PIĄTEK 05.05.2023
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), ser żółty, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, jajka, gluten).
Kurczak gyros z żółtym ryżem, mini marchewki z masełkiem (mleko).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Serek waniliowy z jagodami (mleko).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną