Jadłospis na tydzień od 01.05.2023r. do 05.05.2023r.

PONIEDZIAŁEK 01.05.2023

ŚWIĘTO PRACY

WTOREK 02.05.2023

Śniadanie: Weka pszenna z masłem (mleko), ser biały, powidła śliwkowe, kakao na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną, mięskiem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, gluten, por).

Makaron penne z sosem warzywnym i żółtym serem (seler, mleko, gluten, jajka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), polędwica z liściem, pomidor, szczypiorek, herbata z owoców leśnych słodzona miodem.

ŚRODA 03.05.2023

ŚWIĘTO KONSTYTUCJI 3 MAJA

CZWARTEK 04.05.2023

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna) z masłem (mleko), serek śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem (mleko), herbata z owoców leśnych z miodem.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko).

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z kaszą bulgur (gluten, jajka), sałatka szwedzka z cebulką.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Jogurcik truskawkowy (mleko) z wafelkiem ryżowym.

PIĄTEK 05.05.2023

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), ser żółty, pomidor, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, jajka, gluten).

Kurczak gyros z żółtym ryżem, mini marchewki z masełkiem (mleko).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Serek waniliowy z jagodami (mleko).

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content