Jadłospis na tydzień od 05.06.2023r. do 09.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 05.06.2023

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, żytnia) z masłem (mleko), serek śmietankowy, papryka czerwona, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, mleko).

Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem (marchewka, seler, pietruszka, ananas, pomidory), mix zielonych sałat z pomidorkami.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:*Jogurcik z mango z chrupkim pieczywem jaglanym (mleko).

WTOREK 06.06.2023

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (gluten), chleb graham (mąka pszenna graham , słonecznik) z masłem (mleko), polędwica z liściem, pomidor, kiełki buraka, herbata o smaku owoców leśnych.

Po śniadaniu mandarynki.

Obiad: Zupa krem dyniowy z pestkami dyni (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, mleko, por).

Pieczeń rzymska z kaszą bulgur (gluten, jajka), duszona marchewka z groszkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Weka pszenna (mąka pszenna) z masłem i powidłem śliwkowym, kakao na mleku (gluten, kakao, mleko).

ŚRODA 07.06.2023

Śniadanie: Chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko),szynka z bobrownik, pomidor koktajlowy, ogórek kiszony, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak i mięskiem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mleko, gluten).

Ryba panierowana z ziemniakami (miruna, gluten, jajka), kapusta kiszona z marchewką.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Deserek serowy z miodem i płatkami migdałowymi (mleko).

CZWARTEK 08.06.2023

BOŻE CIAŁO

PIĄTEK 09.06.2023

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, żytnia, owies) z masłem (mleko), tuńczyk z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (jęczmień, żyto, cykoria).

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa grysikowa z mięskiem i natką pietruszki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, gluten).

Makaron z serem białym i polewą truskawkowo-jogurtową (gluten, mleko, jajka).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem (mleko), filet z bobrownik, pomidor, szczypiorek, herbata malinowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content