PONIEDZIAŁEK 26.06.2023 (920kcal)
Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, ser biały, szczypiorek, rzodkiewka, kakao na mleku.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).
Spaghetti z mięsem i warzywami (mąka pszenna, seler, pietruszka, marchewka, por, pomidory).
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane
WTOREK 27.06.2023 (910kcal)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik,)z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek, herbata czarna.
Po śniadaniu truskawki.
Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).
Gulasz wieprzowy (mąka pszenna) z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych z cebulą.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Twarożek (ser biały, jogurt naturalny) z polewą jagodową.
ŚRODA 28.06.2023 (905kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, schab z czarnuszką,pomidorki koktajlowe, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Udziec indyczy z kaszą bulgur, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, olej rzepakowy).
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany
CZWARTEK 29.06.2023 (900kcal)
Śniadanie: Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, tuńczyk z suszonymi pomidorami, szczypiorek, papryka czerwona, herbata czarna z miodem.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Rosolnik z kaszą manną i warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
Danie meksykańskie (filet z kurczaka, papryka czerwona, zielona, żółta, fasolka czerwona, pomidory)
z ryżem.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Banan z polewą jogurtową.
PIĄTEK 30.06.2023 (915kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, mozarella, pomidor koktajlowy, rukola, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Krem z zielonego groszku z pestkami dyni(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Sznycelki rybne (miruna, mąka pszenna, jajka, bułka tarta) z ziemniakami, ogórki ze śmietanką.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Rogalik maślany, herbata owocowa.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną