Jadłospis na tydzień od 26.06.2023r. do 30.06.2023r.

PONIEDZIAŁEK 26.06.2023 (920kcal)

Śniadanie: Chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)z masłem, ser biały, szczypiorek, rzodkiewka, kakao na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i koperkiem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Spaghetti z mięsem i warzywami (mąka pszenna, seler, pietruszka, marchewka, por, pomidory).

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane

WTOREK 27.06.2023 (910kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik,)z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek, herbata czarna.

Po śniadaniu truskawki.

Obiad: Zupa jarzynowa z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).

Gulasz wieprzowy (mąka pszenna) z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych z cebulą.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Twarożek (ser biały, jogurt naturalny) z polewą jagodową.

ŚRODA 28.06.2023 (905kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, schab z czarnuszką,pomidorki koktajlowe, kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Udziec indyczy z kaszą bulgur, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, olej rzepakowy).

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), wafelek kukurydziany

CZWARTEK 29.06.2023 (900kcal)

Śniadanie: Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, tuńczyk z suszonymi pomidorami, szczypiorek, papryka czerwona, herbata czarna z miodem.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z kaszą manną i warzywami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Danie meksykańskie (filet z kurczaka, papryka czerwona, zielona, żółta, fasolka czerwona, pomidory)

z ryżem.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Banan z polewą jogurtową.

PIĄTEK 30.06.2023 (915kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, mozarella, pomidor koktajlowy, rukola, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Krem z zielonego groszku z pestkami dyni(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Sznycelki rybne (miruna, mąka pszenna, jajka, bułka tarta) z ziemniakami, ogórki ze śmietanką.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Rogalik maślany, herbata owocowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content