Jadłospis na tydzień od 07.08.2023r. do 11.08.2023r.

PONIEDZIAŁEK 07.08.2023 (905kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, pasztet wieprzowy, pomidor, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu banan.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).

Spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik), z powidłami śliwkowymi, herbata czarna z cytryną.

WTOREK 08.08.2023 (910kcal)

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu arbuz

Obiad: Zupa warzywna z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna).

Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych z cebulką..

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: *Budyń waniliowy (mleko, mąka ziemniaczana, mąka pszenna).

ŚRODA 09.08.2023 (902kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanosy wieprzowe, ser żółty,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu jabłko

Obiad: Zupa cukiniowa z fetą z makaronem literki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Ryba po grecku z ziemniakami (pietruszka, marchewka, por, pomidory, seler).

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafelek ryżowy

CZWARTEK 10.08.2023 (915kcal)

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa ziemniaczana z kiełbaską (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).

Ryż z polewą jogurtowo – borówkową  (jogurt naturalny).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony,herbatka rumiankowa.

PIĄTEK 11.08.2023 (905kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, mozarella, pomidor koktajlowy, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Zupa krem z marchwi z  pestkami dyni(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).

Sznycle  pieca z kaszą bulgur, fasolka szparagowa

Kompot czerwona porzeczka.

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny), chrupki kukurydziane

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content