PONIEDZIAŁEK 07.08.2023 (905kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, pasztet wieprzowy, pomidor, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu banan.
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).
Spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik), z powidłami śliwkowymi, herbata czarna z cytryną.
WTOREK 08.08.2023 (910kcal)
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu arbuz
Obiad: Zupa warzywna z zacierką (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, kalafior, brokuł, seler, śmietana, mąka pszenna).
Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórków kiszonych z cebulką..
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Budyń waniliowy (mleko, mąka ziemniaczana, mąka pszenna).
ŚRODA 09.08.2023 (902kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanosy wieprzowe, ser żółty,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu jabłko
Obiad: Zupa cukiniowa z fetą z makaronem literki (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
Ryba po grecku z ziemniakami (pietruszka, marchewka, por, pomidory, seler).
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafelek ryżowy
CZWARTEK 10.08.2023 (915kcal)
Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa ziemniaczana z kiełbaską (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler).
Ryż z polewą jogurtowo – borówkową (jogurt naturalny).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony,herbatka rumiankowa.
PIĄTEK 11.08.2023 (905kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, mozarella, pomidor koktajlowy, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa krem z marchwi z pestkami dyni(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana).
Sznycle pieca z kaszą bulgur, fasolka szparagowa
Kompot czerwona porzeczka.
Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny), chrupki kukurydziane
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną