Jadłospis na tydzień od 21.08.2023r. do 25.08.2023r.

PONIEDZIAŁEK 21.08.2023  (910kcal)

Śniadanie: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, serek śmietankowy, ogórek zielony, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa porowa z makaronem (wywar warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Udziec indyczy pieczony z kaszą bulgur, zielona sałata z jogurtem naturalnym i koperkiem.

Kompot  truskawkowy.

Podwieczorek: Jogurt z granolą

WTOREK 22.08.2023 (915kcal)

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane)

z masłem, Kurczak z Bobrownik, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Krupnik z ziemniakami i mięsem (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, śmietana).

Kluseczki leniwe z masełkiem na słodko (mąka pszenna, ziemniaki, jajka, ser biały), mus truskawkowy.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika z masłem (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik), ser żółty wędzony, pomidor, herbata rumiankowa.

ŚRODA 23.08.2023  (910kcal)

Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kabanosy drobiowe,pomidorki koktajlowe, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu morele.

Obiad: Zupa krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, brokuł, groszek zielony).

Ryż z sosem mięsno – szpinakowym (marchewka, pietruszka, seler, pomidory, por, fasolka czerwona, papryka zielona, żółta).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Koktajl malinowy (jogurt naturalny, mleko).

CZWARTEK 24.08.2023  (905kcal)

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), serek śmietankowy, pomidor, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).

Łazanki z mięskiem (mąka pszenna, jajka, cebula) i białą kapustą.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Sernik na zimno (ser biały, jogurt naturalny).

PIĄTEK 25.08.2023  (912kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna (mąka pszenna) z masłem, schab na maśle, kolorowe papryczki, kawa inka na mleku.

Po śniadaniu jabłko.

Obiad: Rosół z makaronem (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Panierowana ryba (miruna, mąka pszenna, bułka tarta, jajko), ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Weka z masłem i dżemem wiśniowym, herbata owocowa.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content