PONIEDZIAŁEK 28.08.2023 (905kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana), serek śmietankowy, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami i natką pietruszki (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
Spaghetti bolognese (mąka pszenna).
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z borówkami (jogurt naturalny, borówka)
WTOREK 29.08.2023 (915kcal)
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, filet z bobrownik, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka, śmietana).
Gulasz drobiowy z kaszą jęczmienną, surówka z marchewki i jabłka.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chałka, mleko
ŚRODA 30.08.2023 (912kcal)
Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna graham) z masłem, polędwica wieprzowa, pomidorki, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Duszona szynka w sosie własnym (mąka pszenna), ziemniaki, mizeria ze śmietaną.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Smotthie brzoskwiniowo – bananowe (jogurt naturalny).
CZWARTEK 31.08.2023 (915kcal)
Śniadanie: kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty gouda, mięta
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Naleśniki z serem białym (mąka pszenna, jajka, ser biały, mleko), polewa truskawkowa
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, schab na maśle z rzodkiewką, herbata owoce lasu.
PIĄTEK 01.09.2023 (906kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna graham) z masłem, kiełbaska krakowska sucha, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Ryba panierowana (jajko, mąka pszenna, bułka tarta, mleko), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka.
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną