Jadłospis na tydzień od 28.08.2023r. do 01.09.2023r.

PONIEDZIAŁEK 28.08.2023 (905kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana), serek śmietankowy, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami i natką pietruszki (wywar warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

Spaghetti  bolognese (mąka pszenna).

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Jogurcik waniliowy z borówkami (jogurt naturalny, borówka)

WTOREK 29.08.2023 (915kcal)

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, filet z bobrownik, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad: Zupa brokułowa z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna, jajka, śmietana).

Gulasz drobiowy z kaszą jęczmienną, surówka z marchewki i jabłka.

Kompot śliwkowy.

Podwieczorek: Chałka, mleko

ŚRODA 30.08.2023 (912kcal)

Śniadanie: Chleb sielankowy (mąka pszenna graham) z masłem, polędwica wieprzowa, pomidorki, kiełki słonecznika, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.

Po śniadaniu banany.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z płatkami migdałowymi (wywar warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Duszona szynka w sosie własnym (mąka pszenna), ziemniaki, mizeria ze śmietaną.

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek:  *Smotthie brzoskwiniowo – bananowe (jogurt naturalny).

CZWARTEK 31.08.2023 (915kcal)

Śniadanie: kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, ser żółty gouda, mięta

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Naleśniki z serem białym (mąka pszenna, jajka, ser biały, mleko), polewa truskawkowa

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem, schab na maśle z rzodkiewką, herbata owoce lasu.

PIĄTEK 01.09.2023 (906kcal)

Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna graham) z masłem, kiełbaska krakowska sucha, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu arbuz.

Obiad:  Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Ryba panierowana (jajko, mąka pszenna, bułka tarta, mleko), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka.

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, chrupki kukurydziane

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content