PONIEDZIAŁEK 04.09.2023r (915kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu arbuz.
Obiad: Zupa z zielonych warzyw z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, papryka czerwona, pomidor puszka, śmietana, szpinak, jajka, mąka pszenna, brokuł, groszek zielony).
Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, seler, por), surówka z marchewki z pomarańczą.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: *Jogurt waniliowy z chrupkami kukurydzianymi (jogurt naturalny, cukier waniliowy).
WTOREK 05.09.2023r. (905kcal)
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, jajko, pomidor, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu nektarynka.
Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, ogórek kiszony, cebula).
Makaron z serem białym z polewą truskawkową.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem (mąka pszenna graham, słonecznik), szynka Kniazia, papryka czerwona, herbata malinowa.
ŚRODA 06.09.2023r. (910kcal)
Śniadanie: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, kiełbasa żywiecka,pomidory, roszponka, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Zupa koperkowa z ryżem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Bitka indycza w sosie paprykowym (mąka pszenna, mleko), ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego z cebulką
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: Chałka pszenna z masłem i miodem, herbata czarna z cytryną.
CZWARTEK 07.09.2023r. (915 kcal)
Śniadanie: Waniliowa kaszka manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), *pasta z tuńczyka, szczypiorek, rzodkiewka, herbata czarna.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana).
Pulpety wołowo-wieprzowe sosie własnym (jajka, bułka pszenna, śmietana 18%) z kasza bulgur, fasolka szparagowa z masełkiem.
Kompot truskawkowo-agrestowy.
Podwieczorek: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa.
PIĄTEK 08.09.2023r. (912kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, kawa inka na mleku.
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, mąka pszenna).
Sznycle rybne (miruna, jajka, bułka pszenna) z ziemniakami, fasolka szparagowa z masełkiem.
Kompot z wieloowocowy.
Podwieczorek: *Deserek serowy z musem truskawkowym (jogurt naturalny, cukier).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną