Jadłospis na tydzień od 25.09.2023r. do 29.09.2023r.

PONIEDZIAŁEK 25.09.2023 (950kcal)

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, awanturka ze szprotkami i szczypiorkiem , rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu gruszka.

Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna,jajo kurze).

Kolorowe leczo z ryżem (papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, pomidory, cukinia, udziec z kurczaka)

Kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), chrupki kukurydziane

WTOREK 26.09.2023  (961kcal)

Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, sałata zielona, herbata miętowa

Po śniadaniu banany.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną, mięskiem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).

*Kluski śląskie z sosem pieczarkowym  (mąka pszenna, jajka, ziemniaki, pieczarki, śmietana 18%), marchew z jabłkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: *Kisiel brzoskwiniowy z chrupsami owocowymi

ŚRODA 27.09.2023  (968 kcal)

Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, kabanosy wieprzowe, ogórek kiszony, pomidor kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego

Po śniadaniu śliwki.

Obiad: Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, mąka pszenna).

Zrazik wieprzowy  w ssie pomidorowym (szynka wieprzowa, jajka, bułka tarta) z kaszą bulgur, mizeria z jogurtem i koperkiem.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek:  Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem i powidłami, mleko

CZWARTEK 28.09.2023   (953kcal)

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Włoska, papryka żółta,  herbata czarna z cytryną.

Po śniadaniu jabłka.

Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).

Ryba smażona (miruna, mąka pszenna, jajka, mleko) z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty z marchewką.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: Mleko z miodem, ciasteczko zbożowe.

PIĄTEK 29.09.2023  (940 kcal)

Śniadanie: Chleb pszenny  z masłem, jajko, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.

Po śniadaniu nektarynki.

Obiad:  Zupa porowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna).

Kurczak w sosie koperkowym z kaszą pęczak, bukiet warzyw z masełkiem.

Kompot śliwkowy

Podwieczorek:  Smoothie jabłkowo, bananowo, brzoskwiniowe, wafelek kukurydziany.

*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną

Skip to content