PONIEDZIAŁEK 25.09.2023 (950kcal)
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, awanturka ze szprotkami i szczypiorkiem , rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Rosolnik z lanym ciastem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, mąka pszenna,jajo kurze).
Kolorowe leczo z ryżem (papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, pomidory, cukinia, udziec z kurczaka)
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Koktajl mango (jogurt naturalny, mango), chrupki kukurydziane
WTOREK 26.09.2023 (961kcal)
Śniadanie: Czekoladowa kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Kniazia, sałata zielona, herbata miętowa
Po śniadaniu banany.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną, mięskiem i natką pietruszki (wywar mięsno – warzywny, marchewka, por, pietruszka, seler, śmietana).
*Kluski śląskie z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, ziemniaki, pieczarki, śmietana 18%), marchew z jabłkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Kisiel brzoskwiniowy z chrupsami owocowymi
ŚRODA 27.09.2023 (968 kcal)
Śniadanie: Bułeczka pszenna z masłem, kabanosy wieprzowe, ogórek kiszony, pomidor kawa inka na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym(wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, dynia, seler, por, śmietana, mąka pszenna).
Zrazik wieprzowy w ssie pomidorowym (szynka wieprzowa, jajka, bułka tarta) z kaszą bulgur, mizeria z jogurtem i koperkiem.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham) z masłem i powidłami, mleko
CZWARTEK 28.09.2023 (953kcal)
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb orkiszowy ciemny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, szynka Włoska, papryka żółta, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu jabłka.
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką(wywar warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna).
Ryba smażona (miruna, mąka pszenna, jajka, mleko) z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty z marchewką.
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek: Mleko z miodem, ciasteczko zbożowe.
PIĄTEK 29.09.2023 (940 kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, jajko, rzodkiewka, kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku.
Po śniadaniu nektarynki.
Obiad: Zupa porowa z makaronem (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, jajka, mąka pszenna).
Kurczak w sosie koperkowym z kaszą pęczak, bukiet warzyw z masełkiem.
Kompot śliwkowy
Podwieczorek: Smoothie jabłkowo, bananowo, brzoskwiniowe, wafelek kukurydziany.
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką, Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną