PONIEDZIAŁEK 02.10.2023 (950kcal)
Śniadanie: Chleb owsiany (mąka pszenna, mąka owsiana) z masłem, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem, pomidor, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria) na mleku.
Po śniadaniu jabłko.
Obiad: Zupa z zielonego groszku z zacierką (wywar mięsno – warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna, jajka).
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym z kaszą bulgur (marchewka, pietruszka, seler, por, pomidory, ananas).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek: *Koktajl truskawkowo – bananowy (mleko, jogurt naturalny), wafelek ryżowy.
WTOREK 03.10.2023 (960kcal)
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, chleb orkiszowy jasny (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane) z masłem, *pasta z szynki z majonezem (jajka, gorczyca), ogórek zielony, herbata czarna z cytryną.
Po śniadaniu gruszka.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar mięsno-warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana).
Gulasz wołowy z makaronem penne (mąka pszenna, jajka), surówka z marchewki z jabłkiem.
Kompot śliwkowy.
Podwieczorek: Chleb graham (mąka pszenna graham, słonecznik) z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbatka malinowa.
ŚRODA 04.10.2023 (958kcal)
Śniadanie: Chleb krakowski (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem, kiełbasa krakowska,pomidor, ogórek zielony, kakao na mleku – podane w formie stołu szwedzkiego.
Po śniadaniu banany.
Obiad: Krupnik z mięskiem i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, kasza jęczmienna).
Ryż z polewą truskawkową – jogurtową (jogurt naturalny).
Kompot czerwona porzeczka.
Podwieczorek: Chleb z ziarnami słonecznika (mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik) z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, rzodkiewka, herbatka czarna z cytryną.
CZWARTEK 05.10.2023 (963kcal)
Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb orkiszowy jasny z masłem (mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane), szynka naturalna, pomidor, herbata rumianek.
Po śniadaniu śliwki.
Obiad: Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym (wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, por, seler, śmietana, mąka pszenna, pieczarki).
Ryba (miruna) panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: *Torcik jogurtowo – kakaowy (jogurt naturalny, żelatyna, kakao) z polewą wiśniową.
PIĄTEK 06.10.2023 (965kcal)
Śniadanie: Chleb pszenny (mąka pszenna) z masłem, bryndza waniliowa (ser biały, jogurt naturalny, cukier waniliowy), kawa zbożowa(jęczmień, żyto, cykoria).
Po śniadaniu nektarynka.
Obiad: Zupa brokułowa z zacierką(wywar mięsno-warzywny, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, mąka pszenna, por).
Filet z indyka grillowany z kaszą jęczmienną, buraczki na ciepło.
Kompot truskawkowy.
Podwieczorek: Chałka (mąka pszenna, jajka) z masełkiem, jogurt pitny o smaku mango (jogurt naturalny, mleko).
*wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką. Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną